1. Mezitli Resim Çalıştayı Başladı

1. Mezitli Resim Çalıştayı Başladı

1. Mezitli Resim Çalıştayı Başladı

Mezitli Belediyesi, Türkiye’nin en değerli ressamlarını 1. Mezitli Resim Çalıştayı kapsamında Mersin’de ağırlıyor. Çeşitli Üniversitelerden akademisyenlerin ve açtıkları sayısız sergi ve ürettikleri eserlerle Türkiye ressamlarının en önemli isimleri, 25 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Mezitli Down Kafede gerçekleştirdikleri çalıştay ile Mersin’de bulunan sanat camiası ve Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerini ile bir araya geliyor.

Mezitli Belediyesi ile yaptığı ortak projelerle kente çok sayıda eser kazandıran ressam Melikşah Yıldırım ve Arzu M. Koraltan’ın organizasyonu ile Alaybey Karaoğlu, Banu Davun, Banu Dizdar, Basri Erdem, Çiğdem Çallı, Elif Ş. Altunkaya, Gönül Aydın, Hamiyet Köseoğlu, Lütfi Kaplanoğlu, Mehmet Sağ, Meliha Yılmaz, Mustafa Köseoğlu, Nurhayat Erdem, Rüzgar Fidan, Sari Marianne Ekici, Sevinç Yıldız Düzen, Uğur Akın, Uğurcan Akyüz, Vahit Akan, Yaşar Çallı’dan oluşan ressam grubu Mezitli Belediye Başkanı Neşet tarhan’ı ziyaret ederek kendilerini Mersin’de ağırladığı için teşekkür ettiler. Daha önce yaptıkları yaklaşık 40 eserin Mezitli Belediyesinin duvarlarını süslediğini ifade eden ressamlardan oluşan grup, Başkan Tarhan’a kültür ve sanatla dolu bir Mezitli’nin karşılamasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Daha sonra ressamlarla birlikte çalıştayın yapılacağı Down Kafeye giden Başkan Tarhan, burada eline boya ve fırçaları alarak resim yaptı. Ressamlar, Başkan Tarhan’a fırçaların kullanımı, renklerin seçimi ve yapılacak resmin kompozisyonu gibi konularda bilgiler aktardı.

Mersin’de bulunan tüm sanatseverleri çalıştayda bir araya gelmeye davet eden koordinatör ve ressam Melikşah Yıldırım, Çalıştayda Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen ressamlarımızla, Mersin’de bulunan ressamları, resim meraklıları ve sanatseverleri buluşturmak istediklerini dile getirdi. Mezitli’nin kültür ve sanat alanında çok önemli bir noktada olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Başkanımız Neşet Tarhan’ın önümüzü açması sayesinde Mezitli’ye çok sayıda eser kazandırdık. Bu çalıştayımız, daha çok eserin Mezitli’ye kazandırılması ve resim sanatının kalbinin Mezitli’de atmasını sağlayacaktır. Tüm sanatseverlerimizi bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz. Karşılıklı olarak birbirimizden çok büyük kazanımlarımız olacaktır” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana Mezitli’ye farklı kimlikler kazandırmak için çalıştığını dile getiren Başkan Tarhan ise, “Mezitli çok önemli bir noktada bulunan çağdaş bir ilçe. Biz Mezitli’mizin kültür sanat kenti olarak da anılması adına sayısız çalışma yaptık. Kültür Merkezimiz, Amfi Tiyatromuzun yanında tüm gönüllü evlerimizde tiyatrodan müziğe, görsel sanatlara çok sayıda eğitimler veriliyor, sanat grupları oluşturuluyor.  Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte özellikle müzik alanında çok değerli projeler gerçekleştiriyoruz. Bunların arasında elbette resim alanında yapılan çalışmalar da var. Çağdaş ve aydınlık yüzlü Mezitli halkı resim alanında da önemli çalışmalara imza atıyorlar. Değerli Ressamımız Ahmet Yeşil ve yazarımız Celal Soycan ile birlikte Resim Okuma Atölyesini yine Mezitli’de yapmıştık. İnanıyorum ki çalıştayımız çok değerli bilgilerin paylaşıldığı sanatseverlerimizin buluşma noktası olacaktır. Tüm sanatsever dostlarımızı çalıştayımıza gelerek, ressamlarımızla bir arada olmaya davet ediyorum” diye konuştu.