8 MART ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA “DOĞA BİZİ ÇAĞIRIYOR” ETKİNLİĞİ YAPILDI

8 MART ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA “DOĞA BİZİ ÇAĞIRIYOR” ETKİNLİĞİ YAPILDI

8 MART ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA “DOĞA BİZİ ÇAĞIRIYOR” ETKİNLİĞİ YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla kadınlara özel düzenlediği  “Doğa Bizi Çağırıyor” etkinliğinde, kentin farklı noktalarındaki birçok kadın, Sunturas Şelalesi civarında doğa yürüyüşü yaptı.

Etkinliğe katılanlardan Azize Kurtulan Boyraz, “Bu gezi kozalarımızdan çıkmamıza büyük bir fırsat sağladı. Bu 8 Mart ile birlikte artık kadınların öldürülmediği, kadınların acı çekmediği bir dünya olsun” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla hazırladığı programda, “Doğa Bizi Çağırıyor” adıyla kadınlara özel doğa yürüyüşü etkinliği de yer aldı.

Tarsus, Toroslar ve Mezitli ilçelerinden yaklaşık 75 kadın, Toroslar İlçesi’nde yer alan ve Mersin’in merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Sunturas Şelalesi civarında yaklaşık 5 kilometre doğa yürüyüşü yaptı.

Kentin farklı mahallerindeki kadınlar doğada kaynaştı

Yaz aylarında başta Mersinliler olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinden yoğun ziyaretçi akınına uğrayan, dokusuyla Karadeniz Bölgesi’ni aratmayan Sunturas’ta yürüyüş yapan kadınlar, hem doğanın kalbinde huzur buldu hem de Mersin’e ait bir güzelliği görme imkanı yakaladı. Mersin’in farklı mahallelerindeki birçok kadının kaynaştığı doğa gezisinde, yöresel ürünleriyle bölgede satış yapan kadınlarla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

“Doğa, huzur, yeşillik her şey burada var”

Tarsus İlçesi Gaziler Mahalle Muhtarı Çiğdem Ekici, böyle bir organizasyonun içerisinde olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel Vahap Başkanımız’ın bir organizasyonu oldu. Biz de bunu mahalle sakinlerimize duyurduk. Onlarla birlikte bu gezide yer aldık ve çok mutluyuz. Doğa, huzur, yeşillik her şey burada var” diye konuştu.

“Bu tür etkinliklerden çok memnun kalıyoruz”

Geziye Tarsus’tan katılan kadınlardan Asiye Karakoyak da rutin koşturmaların yanında bu tarz etkinliklerin kendilerine büyük heyecan kattığını belirterek, “Bir kadın olarak normalde doğaya yalnız çıkamıyoruz. Bu etkinlikten çok memnun kaldık. Kadınlar olarak çocuk büyüt, ev işi yap derken bu güzellikleri göremiyoruz. Ama bu tür etkinliklerden çok memnun kalıyoruz. Başkanımız Vahap Seçer’e ve mahalle muhtarımız Çiğdem Ekici’ye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Bu gezi kozalarımızdan çıkmamıza büyük bir fırsat sağladı”

Bir koruyucu anne olduğunu belirten Azize Kurtulan Boyraz ise, “Şimdilik ev hanımıyım ama kızımla ileriye dönük çok büyük planlarımız var. Onun altyapısını oluşturuyoruz. Bu gezi kozalarımızdan çıkmamıza büyük bir fırsat sağladı. Bu 8 Mart ile birlikte artık kadınların öldürülmediği, kadınların acı çekmediği bir dünya olsun” diye konuştu.