AKDENİZ BELEDİYESİNDEN 65 MUHTARLIĞA 500 TL FATURA DESTEĞİ

AKDENİZ BELEDİYESİNDEN 65 MUHTARLIĞA 500 TL FATURA DESTEĞİ

AKDENİZ BELEDİYESİNDEN 65 MUHTARLIĞA 500 TL FATURA DESTEĞİ

Akdeniz Belediye Meclisi’nin oybirliği aldığı bir kararla; ilçe sınırları içinde hizmet veren 65 mahalle muhtarlığının elektrik, su, telefon, internet ve doğalgaz gibi faturalarının 500 TL’lik kısmı ayni olarak karşılanacak. 
Akdeniz Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci birleşimi, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda belediye konferans salonunda gerçekleşti. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Meclis toplantısında, ilk olarak bir önceki birleşim tutanak özeti kabul edildi. Belediye Meclisi yıllık tatilinin 2022 yılının hangi ayında yapılacağı, Meclis toplantılarının da bir sonraki ayın hangi gününde yapılacağıyla ilgili konu oybirliğiyle kabul edilirken, Meclis Denetim Komisyonu toplantılarında görevlendirilenlere ödenecek günlük ile görevlendirilecek kişi ve gün sayısının tespit edilmesiyle ilgili konu da üyelerin oybirliğiyle Meclis’ten geçti. 


Sözleşmeli-kadrolu personel ücretlerindeki fark minimum düzeye çekildi
Meclis toplantısında; 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 49’uncu Maddesi’ne göre Akdeniz Belediyesi’nde görevli tam zamanlı sözleşmeli personel ücretlerinin tespitine ilişkin olarak komisyonlardan gelen gündem maddesi de görüşülerek, Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Kabul edilen düzenleme ile belediyede kadrolu ve sözleşmeli personel arasındaki ücret farkının, ‘eşit işe eşit ücret’ temelinde ve yasal olanaklar ölçüsünde minimum düzeye indirildiği belirtildi. 
Muhtarlık binalarının fatura giderlerinin bir bölümü karşılanacak
Akdeniz Belediye Meclis toplantısında, ilçe sınırlarına dâhil olan 65 mahallenin muhtarlık binalarında kullanılan elektrik, su, internet, telefon ve benzeri gider faturalarının, toplamda 500,00 (beş yüz) Türk Lirası’na kadar olan kısmının Akdeniz Belediye bütçesinden ayni olarak ödenmesi ile ilgili önerge de görüşüldü. Önerge, yine Meclis üyelerinin oybirliği kararı ile kabul edildi. 
Başkan Gültak; “Muhtarlıklarımıza aylık 500 TL ayni yardım yapacağız”
Muhtarlık binalarına sağlanacak destek hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Muhtarlarımıza elektrik, su, telefon, internet ve doğalgaz gibi faturalarının karşılığı olarak aylık 500 lira ‘ayni’ destek vereceğiz. Muhtarlarımızın şahsına ait faturaları değil, muhtarlık binası adına faturaları ödeyeceğiz. Dükkân veya ev faturaları da değil elbette. Çünkü kimi zaman farklı faturalar da karşımıza çıkabiliyor. Muhtarlarımız, muhtarlık binasının çeşitli faturalarını ibraz ettikleri takdirde, Akdeniz Belediyesi olarak aylık maksimum 500 liraya kadar ayni destek vereceğiz” diye konuştu. 
Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, 7 Şubat 2022 Pazartesi günü, saat 10:00’da belediye konferans salonunda yapılacak.