AKDENİZ İLÇESİNDE, SALGINLA MÜCADELE HER YERDE

AKDENİZ İLÇESİNDE, SALGINLA MÜCADELE HER YERDE

AKDENİZ İLÇESİNDE, SALGINLA MÜCADELE HER YERDE

Akdeniz Belediye Ekipleri,
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA, HER MAHALLEYE HİZMET VERİYOR
  Akdeniz ilçesinde; caddeler, sokak ve meydanlar, pazaryerleri, okul ve cami avluları ilaçlı su ile dezenfekte ediliyor, tonlarca çöp ve moloz toplanıp, çöp konteynırları ilaçlı su ile yıkanıp arındırılıyor.


Akdeniz Belediye ekipleri; salgına karşı uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca mahallelerde dezenfekte çalışması yaptı, tonlarca çöpü topladı, cadde ve sokakları dezenfekte etti. Zabıta müdürlüğü ekipleri de kapalı olması gereken işyerleri ile ilgili denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Akdeniz Belediyesi, Koronavirüs (Covit19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, İçişleri Bakanlığı tarafından tüm ülkede hafta sonu uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağında, yüzlerce çalışan ve onlarca hizmet aracıyla ilçeye bağlı mahallelere çıkarma yaptı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, arazözler yardımıyla cadde ve sokakları ilaçlı su ile yıkayıp dezenfekte ederken, tonlarca çöp ve moloz toplanıyor, çöp konteynırları ilaçlı-tazyikli su ile yıkanıp temizleniyor. 
Ekipler, her bölgede çalışma yapıyor
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, salgının önlenmesi amacıyla sokağa çıkma yasağının başladığı Cuma akşamı ve Cumartesi gün içinde; Yeni Mahalle, Üç Ocak, Nusratiye, İhsaniye, Kültür, Çamlıbel, Çankaya, Mahmudiye, Mesudiye, Camişerif, Hebilli, Gündoğdu, Karaduvar, Çay, Çilek, Özgürlük, Mithat Paşa, Hal, Güneş, Şevket Sümer, Bahçe, Akdam, Adanalıoğlu, Siteler, Müfide İlhan, Yenitaşkent mahallelerinde, cadde, sokak, meydan, park, pazaryerleri, okul ve cami avlularını temizledi, molozları topladı, dezenfekte katılmış su ile yıkayıp arındırdı. 


Tüm araçlar hizmet veriyor
Tırmıl Sanayi Sitesi’ni de yıkayıp temizleyen ekipler, Kuvvai Milliye, İstiklal ve Silifke Caddeleri üzerinde bulunan sabit çöp kutularını da boşaltıp yıkadı. Öte yandan; 33 adet çöp aracı, 65 mahallenin tümünün çöplerini rutin şekilde toplarken, araçlardan 4 tanesi ise, gün içinde bölgedeki şikâyetler üzerine dolan çöp konteynırlarını boşaltıyor. Ayrıca 2 adet çöp konteynırı yıkama aracı ile günlük ortalama 160 adet çöp konteynırı yıkanıp dezenfekte edilirken, 3 adet dezenfekte arabası ile de pazaryerleri, cadde ve sokaklar yıkanıyor ve dezenfektesi sağlanıyor. 6’sı büyük boy, 3’ü mini boy olan toplam 9 adet süpürge aracı ilçe genelinde faaliyet gösterirken, ayrı bir ekip de 1 kepçe, 1 kamyon yardımıyla her bölgede moloz toplama hizmeti veriyor.