AKDENİZ YENİ BİR AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNE KAVUŞUYOR

AKDENİZ YENİ BİR AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNE KAVUŞUYOR

AKDENİZ YENİ BİR AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Akdeniz Belediye Meclisi’nce alınan kararla, Özgürlük Mahallesi’ne yeni bir aile sağlığı merkezi kazandırılacak. Yoğun tarımsal ve hayvansal üretim ve kapasiteye sahip olan Akdeniz ilçesinde,  belediye bünyesinde ‘Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ kurulacak.

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı ikinci birleşimini, Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetinin kabulüyle sürdü. Ardından Meclis’e gelen; 2020 Mali Yılı Kesin hesabını içeren komisyon raporlarının görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Özgürlük Mahalle Evi’nin zemin katı, Aile Sağlığı Merkezine dönüşüyor

Toplantıda; Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nün yazısı ile mülkiyeti belediyeye ait Özgürlük Mahallesi’nde bulunan mahalle evinin zemin katının, Aile Sağlığı Merkezi yapılması için bedelsiz tahsisi ile ilgili komisyonlardan oybirliğiyle gelen rapor da görüşüldü. Rapor, Meclis üyelerinin de oybirliğiyle kabul edildi.

Başkan Gültak’tan Meclis üyelerine teşekkür

Söz alarak Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Mustafa Gültak; “Özgürlük; bir yandan Çilek, bir yandan Hal Mahallesi’nden hizmet alan arada kalmış bir mahallemizdi. Kadınların, çocukların ızdırabı idi bu. Bölgede uygun hazine arazisi aradık ama maalesef bulamadık.  Biz de belediyemize ait binayı değerlendirdik. Çünkü kadınlar ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız ciddi mağduriyet yaşıyordu. İnşallah zemin katında güzel bir tadilat yapıp, tahmin ediyorum, iki hekimlik bir aile sağlığı merkezi olacak. Mahallenin nüfusu uygun, güzel bir hizmet olacak. Desteklerinden dolayı Meclis üyelerimize tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Akdeniz’de, ‘Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ kurulacak

Toplantıda; Meclis Üyesi Halil Kara’nın, 65 mahallesi olan ve 40 mahallesinde yoğun şekilde tarım ve hayvancılık faaliyetleri yürütülen Akdeniz ilçesinde, belediye bünyesinde ‘Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ kurulması ile ilgili komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Komisyonlarda kabul edilen rapor, Meclis üyelerince de oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Gültak’ın talimatı üzerine, belediye bünyesinde söz konusu müdürlüğün kurulması için gerekli girişimler başlatıldı.

 

Şehidin adı, ailesinin yaşadığı mahalledeki parka verilecek

Yine Meclis üyesi Tufan Nenni’nin; Huzurkent Bahşiş, Kulak, Köselerli, Gazi ve Nacarlı Mahalle Muhtarlarının talebi üzerine, Adnan Menderes’te bulunan ‘Şehit Ramazan Bahşiş Parkı’nın; Bahşiş Mahallesi’nde bulunan Özgür Çocuk Parkı ile sadece isimlerinin yer değiştirilmesi ile ilgili teklifi içeren komisyon raporları görüşüldü. Komisyonlardan oybirliğiyle gelen teklif, Meclis üyelerinin yine oybirliğiyle kabul edildi.

Karara bağlanan diğer bazı gündem maddeleri

Meclis’te; Nusratiye Mahallesi 836 ada, 71 parselde Akdeniz Bölge Komutanlığı sorumluluğunda olan alanda Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan “Askeri Alan” amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifine esas kurum görüşü ile ilgili teklifi içeren gündem de görüşüldü. Gündemle ile ilgili komisyona ek süre verilmesine oybirliğiyle karar verildi.

Toplantıda ayrıca, Bahçe ve Barış Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 1. Bölgede onaylanan 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına uygun olarak hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili teklifini içeren komisyon raporları da görüşüldü. Söz konusu gündem maddesi ile ilgili olarak komisyona yine ek süre verilmesi kararı oybirliğiyle alındı.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı; 1 Haziran 2021 Salı günü saat 10:00’da, belediye konferans salonunda düzenlenecek.