AKDENİZDE METRUK YAPILARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

AKDENİZDE METRUK YAPILARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

AKDENİZDE METRUK YAPILARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden, görsel kirlilik yaratan ve kimi zaman vatandaşları huzursuz ederek sosyal sorunlara neden olan metruk binalarla mücadelesine devam ediyor. 
Akdeniz Belediyesi, sahipleri tarafından terk edildiği için zamanla harabeye dönüşen, her an yıkılma riski taşıdığı için vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, kimi zaman madde bağımlı kişilerin mekânına dönüştüğü için mahalle sakinlerini huzursuz edip sorunlara da yol açan terk edilmiş yapılarla mücadelesini kesintisiz şekilde sürdürüyor.


Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son olarak, yasal süreci tamamlanan Kiremithane Mahallesi 4417 numaralı sokak üzerinde bulunan tek katlı metruk bir binanın yıkımını iş makineleri yardımıyla gerçekleştirdi. 
Yıkıma tanık olan Kiremithane Mahallesi sakinleri, özellikle küçük çocukları için tehlikeler yaratan metruk binanın yıkım çalışmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 
Fen İşleri Müdürlüğü, gerek sahiplerinin talebi, gerekse mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine, ilçe genelinde bulunan ve vatandaşları rahatsız eden metruk yapıların yıkımını aralıksız sürdürecek.