AKDENİZDE ROBOTİK DÖNEM

AKDENİZDE ROBOTİK DÖNEM

AKDENİZDE ROBOTİK DÖNEM

Binası Akdeniz Belediyesi’nce, laboratuvarın donatımı da Kadın Hekimler Derneği aracılığıyla yapılarak Ahmet Şimşek Ortaokulu’na kazandırılan robotik kodlama atölyesinin açılışı törenle gerçekleşti.

Merhum Ülkü Gür’ün adını taşıyan Robotik Kodlama Atölyesi’nin açılış törenine, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Gök, TED Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berin Gür, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“Çocuklarımızın, çağın gerektirdiği bilgi ile yetişmeleri çok önemli”

Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, açılış törenindeki konuşmasında, başta eğitim olmak üzere her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştiğini ifade etti. "Şu anda kamu okullarında en fazla robotik kodlama sınıfı atölyesi olan ilçeyiz. Bununla gurur duyuyoruz. Çünkü inanıyoruz ki çocuklarımızın, gençlerimizin, çağın gerektirdiği bilgi ve tecrübe ile yetişmeleri son derece önemli. Ancak o zaman ulu önder Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesini yakalayabiliriz. Robotik kodlama atölyesinin açılışına katkı veren hayırseverlerimize, KAHEV üyelerine, Akdeniz Belediye Başkanımıza ve ekibine, ilçemizin sorunlarının çözümünde desteklerini esirgemeyen değerli milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Çocuklarımıza ve eğitime yapılan yatırım hiçbir zaman unutulmaz”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da robotik kodlama atölyesinin açılışında yaptığı konuşmada, eğitime özel bir önem verdiklerinin altını çizdi, eğitim yuvalarının birçok eksiğini giderdiklerini anlattı. Akdeniz Belediyesi’nin, eğitim ve istihdama yönelik proje ve hizmetlerinden bahseden Başkan Gültak, Atölyenin okula kazandırılmasını sağlayan Gür Ailesi ve KAHEV’e de teşekkür ederek; “Çocuklarımıza ve onların eğitimine yapılan yatırım hiçbir zaman unutulmaz. Çocuklarımız bu atölyede robotik kodlama alanında kendilerini yetiştirecek ve geleceğe güvenle ilerleyecekler. Atölyemiz sayesinde çocuklarımızın bilim ve teknoloji alanında daha başarılı işlere imza atacağına gönülden inanıyorum. Akdeniz Belediyesi olarak gençlerimizin eğitimine destek vermeye devam edeceğiz. Kıymetli destekleri nedeniyle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Değerli Bakanlarımız ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Buradaki çocuklarla üniversitede hocaları olarak karşılaşmak isterim”

Atölyeye adı verilen Merhum Ülkü Gür’ün kızı, TED Üniversitesi’nden Prof. Dr. Berin Gür ise törende yaptığı konuşmada, atölyenin okula kazandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi, emeği geçen herkese teşekkür etti. Okulun öğrencilerinin de robotik kodlama alanında çok başarılı işlere imza attıklarını ve yarışmalarda derece aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Gür; “Bugün burada gördüğüm çocuklarla umarım üniversite sıralarında hocaları olarak karşılaşırım” dedi.

Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi, sonrasında da okulun öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri ve müzik dinletisi sunuldu. Tören, Ahmet Şimşek Ortaokulu’nu kazandırılan robotik kodlama atölyesinin açılış kurdelesinin kesilmesi ve protokol üyelerinin atölyeyi ziyaretinden sonra sona erdi.