“Ata’ya Saygı, Pedala Engel Yok”

“Ata’ya Saygı, Pedala Engel Yok”

“Ata’ya Saygı, Pedala Engel Yok”

“Ata’ya Saygı, Pedala Engel Yok”  hareketi Mersin Erdemli’de başladı. Mersin Erdemli Belediyesi ile Mersin Bisiklet Derneği iş birliğinde düzenlenen çalışma kapsamında 13 bisikletçi, 540 kilometrelik yolu pedallayarak 10 Kasım’da Anıtkabir’de olacak.

Erdemli Belediyesi Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan hareket, katılımcıların kendi hayatlarında gösterdikleri mücadele örnekleri ile de ayrı bir önem  taşıyor.

 13  kişilik ekibin içerisinde, görme engelli,  işitme engelli ve kanseri yenen sporcular da yer alıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının mücadele örnekleri ile dolu olduğuna dikkat çeken sporcular,  engellerin bedenlerde değil zihinlerde olduğunu  vurguluyorlar.

Sporcuların,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtı önünde,  ay yıldızlı bayrağımız ve pankartla verdiği mesaj ise netti. Sporcuları alandan uğurlayan Erdemli Belediye  Başkan  Yardımcısı Şaban Dölek, “ Ata’ya saygı,  pedala engel yok hareketini Erdemli’mizden başlatıyoruz. Bisikletçilerimizin yaklaşık 540 km giderek, 10  Kasım 9’u 5 geçe  Anıtkabir’de buluşmak  üzere uğurluyoruz” diye konuştu.

“10 Kasım’da Ata’nın Huzurunda”

Mersin Erdemli’den yola çıkan sporcular,  540 Kilometrelik yolu  pedallayarak  10 Kasım’da Erdemli Belediye Başkan’ı Mükerrem Tollu ile  Anıtkabir’de, Ata’nın huzurunda olacaklar.

13 Kişilik ekibin engelleri yok ettiğine dikkat çeken Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun, “Pedala engel yok diyoruz. Aramızda üç tane görme engellimiz var. Engelleri aşmaya çalışacağız beraber. İki tane kadın pilotumuz var gördüğünüz gibi. Kadının da gücünü göstermiş olacağız. Projemizde hem engelleri aşıyoruz, hem Atamıza saygı göstermiş oluyoruz” diye konuştu.

Engellerin sadece zihinlerde olduğuna dikkat çeken sporcular ise gururluydu. İstenildiğinde engellerin kaldırılabileceğine dikkat çeken görme engelli sporcu Fahrettin Sağdıç,  “İnsanları aslında görmemek,  duymamak, yürüyememek bunların bir eksiklikten ziyade yeti farklılığı olduğunu ve erişilebilir çözümler üretildikçe, sunuldukça,  bizim birçok şeyi rahatlıkla başarabileceğimizi insanlara göstermek istiyoruz” diye konuştu.

Tandem bisikletini kullanan sporculardan Serdar Altunekin, “Ben sporcunun zeki,  çevik ve ahlaklısını severim diyen Atamızın huzuruna böyle bir statüde çıkmak bizim  için gerçekten onur verici” diye konuştu.

Kadınlar da harekete güçlü bir şekilde destek veriyor. Kadının olduğu her yerde güzelliklerin olduğuna dikkat çeken kadın sporcu Cansel Cansu, “Kadının olduğu her şeyin güzelleştiğini görmek gururlandırıyor beni. Kuvvetli hissettiriyor beni” diye konuştu.

Kanser hastalığını yenen ve bisiklet sporuyla uğraşan,  mücadelenin yaşam bulmuş hallerinden biri olan sporcu Ali Uçar,  “Elzem bir hastalık atlattım,  kanser hastalığını yendim. Bisiklet sporu beni tekrar hayata bağladı. Yani hayata küsmedim,  yılmadım.  Ankara’ya 550 kilometre pedallayacağız. Bununda heyecanı var.  Atamızın huzuruna çıkacağız” diye konuştu.

Genç yaşına rağmen harekete katılan sporcu  İlayda Çelik’ in heyecanı görülmeye değerdi. Çelik,   “Çok güzel, çok değişik bir duygu. Heyecan çok fazla” diye konuştu.

Öte yandan sporcular,  Erdemli Belediyesi Bando ekibi  arafından İzmir Marşı eşliğinde Anıtkabir’e uğurlandı.