BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN UMUT

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN UMUT

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN UMUT

Bir dizi toplantı için Mersin’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli geçtiğimiz hafta Mersin’de gerçekleşen ve büyük zarara yol açan sel felaketiyle ilgili konuştu.

“Mersinlilere büyük geçmiş olsun” diyen Bakan Pakdemirli “Yaşanan büyük sel afeti nedeniyle hayatını kaybeden iki vatandaşımıza, Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bakan yardımcımızın koordinasyonunda ekiplerimizle günlerdir sahadayız. İnşallah yaraları beraber saracağız. Şu konuda içiniz rahat olsun. Taşkını baskıladık. Hasar ve zarar tespit çalışmalarımıza zaten başlamıştık, inşallah bir an önce tamamlayacağız. Zararı karşılamak için de gerekeni yapacağız” diye konuştu.

“DEVLET DAİMA ÇİFTÇİSİNİN YANINDA”

Devletin daima çiftçisinin yanında olduğunun altını çizen Bakan Pakdemirli Derelerin üzerlerinin örtülmesinin taşkın zararın en büyük sebeplerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli “Biz bu konuda, DSİ aracılığıyla Belediyeleri uyarmıştık. Onlar da sahile yakın yerlerde bazı bölümlerde derelerin üzerlerini açmışlar. Fakat bu konuda tekrar uyarılarımızı yaptık, bu işi çözmemiz lazım” değerlendirmesinde bulundu.