BAŞKAN GÜLTAK BASIN BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN GÜLTAK BASIN BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN GÜLTAK BASIN BAYRAMI MESAJI

Başkan Gültak, basında sansürün kaldırılışının 112’nici yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Halkın doğru ve tarafsız haber alma hakkını sağlayan Basın; demokrasi hayatının vazgeçilmez unsurudur” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; ‘Basında Sansürün Kaldırılışının 112’nci yıldönümü ile 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı. Basın’ın; demokratik yönetimlerde vazgeçilmez bir güç olduğuna; halkın doğru ve tarafsız haber alma hakkının dokunulmazlığına vurgu yapan Başkan Gültak; “Basın; demokrasinin, özgürlüklerin, insan hak ve hürriyetlerinin gelişmesinde büyük bir güç ve role sahiptir. Demokratik ve şeffaf toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biri; özgür, bağımsız ve tarafsız basının varlığıdır. Zira günümüzde insanların, doğru ve tarafsız bilgiye erişimi temel ve vazgeçilemez bir haktır” dedi.
Mesajında; “Karşılaştıkları tüm engellere göğüs gererek, büyük bir özveriyle çalışan ve görevlerini layıkıyla sürdüren; vatandaşları doğru, ilkeli ve tarafsız haberlerle buluşturan tüm basın emekçilerimize teşekkür borçluyuz” diyen Başkan Mustafa Gültak; “Akdeniz Belediyesi olarak da hizmetlerimizin, proje ve çalışmalarımızın kamuoyuna, halkımıza ulaşmasına katkı sağlayan basın mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Basında Sansürün Kaldırılışının 112’nci Yıldönümü ile 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyor; değerli basın emekçilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk, huzur ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.