BAŞKAN GÜLTAK ÇAMLIBEL MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN GÜLTAK ÇAMLIBEL MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN GÜLTAK ÇAMLIBEL MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ


  Çamlıbel Mahallesi sakinleri ve esnafını ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 29 Ekim’de hizmete açılması planlanan Mersin Millet Bahçesi’nin; bölgeye yeniden hareketlilik ve canlılık kazandıracağını ifade etti. 


Çamlıbel Derneği Başkanı Hüseyin Karlıklı’nın da eşlik ettiği ziyaretinde; Akdeniz Belediyesi’nin Çamlıbel’e ilişkin projelerini anlatan Başkan Gültak; Mersin Millet Bahçesi’nin tamamlanıp hizmete girmesiyle birlikte Çamlıbel’in eski cazibesini kazanacağını; bölgenin ekonomik, spor, kültür ve sanat alanlarında da canlılık kazanacağını söyledi. Âşıklar Parkı’nı da esnaf ve vatandaşlarla birlikte gezerek, gördüğü eksiklikleri telefonla yetkililere bildiren Başkan Gültak, parkın aydınlatma, bakım, yenileme ve çevre düzenlemesinin belediye tarafından yapılacağını belirtti. 
“Çamlıbel’e ilişkin hizmet ve projeleri hızlandırıyoruz”
Ziyareti hakkında bir değerlendirme yapan Başkan Gültak; Çamlıbel’in; Mersin’in kalbi olan semtlerden biri olduğunu ifade ederek; “Göreve gelir gelmez, Çamlıbel’e güzel bir Atatürk büstü ve meydan yaptık. Daha sonra Ulaştırma Bakanımızı Çamlıbel’e davet ederek, marinayı etüt projelerine eklettik. Çamlıbel’deki profesyonel balıkçılar Karaduvar’a geçecek; amatörler ve yatlar burada kalacak. Atatürk Parkı ile Millet Bahçesi arasında; mühendisler çalışıyor, büyük ihtimalle bir köprü de yapılacak. Bölgedeki çalışmaları hızlandırmaya çalışıyoruz” dedi.
“Parkların yenilenmesi için çalışmalar başlayacak”
Başkan Gültak, mahallede bulunan parklarda en kısa sürede çalışmalar başlatıp, aydınlatma, peyzaj ve çevre düzenlemesini en iyi şekilde yapacaklarının da altını çizerek; “Bulunduğumuz yol arasındaki her iki park da Akdeniz Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğundadır. Yarından itibaren Park Bahçeler Müdürlüğü’nden arkadaşlarımız gelip bu parklarımızda ışıklandırma, peyzaj ve ağaç budama çalışmalarını yapacaklar” diye konuştu.
“Çamlıbel’in de Nişantaşı gibi olmasını istiyoruz”
Kışla’nın da Millet Bahçesi Projesi’ne dâhil edildiğini hatırlatan Başkan Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; “Sayın Valimiz ile birlikte orada ortak bir proje yapıyoruz. Anıtlar Kurulu’na gerekli yazılar yazıldı, izinler alınacak. Restorasyon ve diğer projeler çizildikten sonra çalışma başlatılacak. Oradaki karakol da yenilenip tekrar hayata geçecek. Buraya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü taşıyacağız. Çevre Bakanlığımızdan söz aldık; bir gençlik merkezi de yapacağız. Kışla’nın için cıvıl cıvıl olacak, ziyaretçi sayısı artacak. Çamlıbel yeniden hareketlenecek. Bu hamle ile Kışla’yı da Mersin ve Çamlıbel’e kazandırmış olacağız. İstanbul’un nasıl ki ‘Nişantaşı’ varsa, Mersin’in en güzel yeri olan Çamlıbel’i de Nişantaşı gibi bir yere dönüştürmek istiyoruz.”