BAŞKAN GÜLTAK, CARETTALAR İÇİN YAŞAM NÖBETİ TUTTU

BAŞKAN GÜLTAK, CARETTALAR İÇİN YAŞAM NÖBETİ TUTTU

BAŞKAN GÜLTAK, CARETTALAR İÇİN YAŞAM NÖBETİ TUTTU
BAŞKAN GÜLTAK, CARETTALAR İÇİN YAŞAM NÖBETİ TUTTU
BAŞKAN GÜLTAK, CARETTALAR İÇİN YAŞAM NÖBETİ TUTTU

  Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kazanlı sahilinde bulunan Caretta Caretta ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının yumurtlama alanlarına uyarıcı tabelalar dikti. Başkan Gültak, 25 yıl aradan sonra, yumurtlamak için doğdukları Kazanlı sahiline dönen deniz kaplumbağalarıyla da yakından ilgilendi.


  Akdeniz ilçe sınırları içerisinde bulunan Kazanlı ve Adanalıoğlu sahilleri, tüm dünyada nesli koruma altına alınan Caretta Caretta ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının koruma altına alınan çok önemli üreme alanları arasında yer alıyor. Nitekim Adanalıoğlu Deniz Ormanı ve sahili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı kararname ile ‘Kesinlikle Korunacak Milli Park’ ilan edilmişti.

 

Doğdukları sahile yıllar sonra geri döndüler…

 Dişi deniz kaplumbağaları, yine aynı yerde yumurtalarından çıktıktan 25 yıl sonra, okyanusları aşarak, doğdukları Kazanlı ve Adanalıoğlu kumsallarına geri dönüp yumurtalarını bırakmaya başladı. Sadece Kazanlı sahilinde, son 15 gün içinde 32 adet Caretta Caretta Deniz Kaplumbağası yuvası tespit edildi.
   

Başkan Gültak, Carettalar için yaşam nöbeti tuttu

   Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, akşam saatlerinde deniz kaplumbağalarının üreme alanlarından biri olan Kazanlı kumsalını ziyaret ederek, nesli tehlike altında olduğu için tüm dünyada koruma altına alınan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağaları’nın üreme alanlarına koruyucu tabelalar dikti.

 

“Farkındalık yaratacağız”

   Deniz Kaplumbağalarının açtıkları yuvalarda yumurtlamalarına da tanıklık eden Başkan Gültak; “Bu sahillerimize diktiğimiz tabelalar sayesinde farkındalık yaratmak istiyoruz. Sahile gelip gezecek vatandaşlarımıza burada yuvalar olduğunu bildireceğiz ki bu yuvalarımız bozulmasın. Yavrularımız en sağlıklı şekilde Akdeniz sahillerinden okyanuslara açılsınlar diye bu uyarıcı tabelaları dikeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığımızla da işbirliği yaparak, deniz kaplumbağalarının nesillerinin devamı için belediye olarak tanıtım broşürleri de hazırlıyoruz” dedi.