BAŞKAN GÜLTAK: DÖNÜŞÜME DESTEK VERİN EN MODERN TESİSLERİ YAPALIM

BAŞKAN GÜLTAK: DÖNÜŞÜME DESTEK VERİN EN MODERN TESİSLERİ YAPALIM

BAŞKAN GÜLTAK: DÖNÜŞÜME DESTEK VERİN EN MODERN TESİSLERİ YAPALIM

"DÖNÜŞÜME DESTEK VERİN; EN MODERN TESİSLERİ BERABER YAPALIM"

Başkan Gültak; Akdeniz ilçesinin son 40 yılda kontrolsüz şekilde büyüdüğüne dikkat çekti; "Kentsel ya da yerinde dönüşüm. Adına ne derseniz deyin. Gelin destek verin. Bu şehri beraber dönüştürelim. En modern tesisleri beraber yapalım" dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci birleşim birinci oturumunda kentteki pazar yerlerinin iyileştirilmesi ve yeni pazar yerlerinin kurulması hususunda meclis üyelerinden gelen talep ve eleştirileri yanıtladı.

Başkan Gültak; " Yer yoksa nasıl bir semt pazarı yapacağız?"

Başkan Gültak, mahalle aralarına kurulan semt pazarlarına lavabo ve tuvalet konulması hatta yeni sabit semt pazarları yapılarak bu sorunun tamamen ortadan kaldırılması taleplerini değerlendirdi. Bulunan ortamlarda sabit lavabo koyma şanslarının olmadığını bu sebepten pazar yerlerine mobil lavabolar getirileceğini söyleyen Başkan Gültak, "Yine aynı yere geldik. Kentsel ya da yerinde dönüşüm. Adına ne derseniz deyin. Akdeniz Türkiye'nin en eski ilçelerindendir. Bu cadde ve sokaklarda oturan insanlarımızı mağdur etmeden, eğer gerekli cadde, sokak, semt pazarları, okulları, cem evleri, cami, kilise, oyun parkı istiyorsak bu şehri el birliği ile dönüştürmek zorundayız. Nusratiye, Yeni Mahalle, Bahçe, Şevket Sümer, Güneş'te daha birçok mahallemizde belediyeye veya hazineye ait bir arazi yoksa ben bu konuda belediye başkanlığı yetkisini sizlere de vereyim. Yer yoksa nasıl bir semt pazarı yapacağız?" dedi.

"Destek verin; hep beraber dönüştürelim"

Başkan Gültak, "Bu şehrin modern bir şehir olması gerekiyor. Bu şehirde yaşayan tüm halkların parklarının, çocuklarının oyun alanlarının, kadın ve erkeklerin spor alanlarının olması en büyük doğal hakkıdır. Akdeniz 100 yıllık bir ilçedir. Son 40 yılda kontrolsüz bir şekilde büyüyerek insanların modern yaşam tarzlarını oluşturacak bir ilçe olmaktan uzaklaşmıştır. Dolayısıyla gelin buna hep beraber destek verin. Bu şehri beraber dönüştürelim. Bu dediklerinizi en modern tesislerini de beraber yapalım" diye konuştu. 

"Huzurunuzda söz veriyorum..."

Akdeniz Belediyesi Meclis Üyeleri'nden ricası olduğuna vurgu yapan Başkan Gültak, "Sıkıntılı olan pazar yerlerimizde gerekli yerleri lütfen tarayın. Bana milli emlak, belediye ya da hazine arazisi gibi, veyahut kirasını bizden almayacak ya da bağışa yakın bir şekilde yer verecek vatandaşımızı bulun lütfen. Varsa, ben sizin huzurunuzda söz veriyorum; hemen kapalı semt pazarı yapacağım" ifadelerini kullandı.