GÜLTAK, GELECEĞİN DOKTOR ADAYINI EVİNDE ZİYARET ETTİ

GÜLTAK, GELECEĞİN DOKTOR ADAYINI EVİNDE ZİYARET ETTİ

GÜLTAK, GELECEĞİN DOKTOR ADAYINI EVİNDE ZİYARET ETTİ

İclal Kurt, Akdeniz Belediyesi’nin üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz dağıttığı YKS eğitim seti ile ders çalışarak Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Başkan Mustafa Gültak, geleceğin doktor adayı İclal’e tüm eğitim yaşamı boyunca her türlü desteği vermeye devam edeceğini ifade etti. 
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, girdiği YKS sınavında iyi bir sıralama ve başarı elde ederek Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan İclal Kurt ve annesi Sonay Özveren’i; Camişerif Mahallesi’nde yaşadıkları evlerinde ziyaret etti. Geleceğin doktor adayı İclal Kurt, Akdeniz Belediyesi’nin ücretsiz dağıttığı YKS hazırlık seti ile sınavlara hazırlanarak, bu önemli başarıyı elde etti.


“Hediye edilen eğitim seti ile sınava hazırlandı”
Anne Sonay ve Kızı İclal ile Akdeniz Belediyesi’nin dezavantajlı aileler yararına düzenlediği Silifke yaz kampında tanıştıklarını anlatan Başkan Gültak, “Belediye olarak ailemizi ve büyük hayalleri olan başarılı kızımız İclal’i takip ettik. Geçen yıl 4 binin üzerinde lise öğrencimize eğitim seti verdik. 
Bu sette 50 binin üzerinde soru haznesi vardı. Ayrıca soruların çözümleri, öğretmenlerin anlatımları, ders föyleri gibi birçok soru bankasının olduğu bir eğitim setiydi. İclal kızımız dershaneye gitmedi, özel ders almadı. Sadece bizim hediye ettiğimiz YKS eğitim seti ile çok iyi hazırlanıp sınava girdi ve istediği bölüm olan Tıp Fakültesi’ni kazandı” diye konuştu. 
“Eğitim yaşamı boyunca kızımıza destek olacağım”
Sözlerini, “İclal görevini yaptı, iyi ders çalıştı, iyi bir derece elde etti ve hedefini tutturdu” diyerek sürdüren Başkan Gültak, “şöyle konuştu; Bundan sonrası da yine bizde. Belediye olarak bizler de ailemizi ve İclal’i takip etmeye devam edeceğiz. Eğitim süreci boyunca da kızımıza maddi ve manevi destek olacağım. 
İclal gibi başarılı, geleceğe dair hedeflerine ulaşmak için azimle çalışan tüm gençlerimize sahip çıkacağız. Çünkü bizden sonra gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni yükseltecek ve en iyi yerlere getirecek. Ailemiz merak etmesin, hayatta oldum sürece diğer birçok çocuğumuza olduğu gibi, eğitim hayatı boyunca İclal kızımıza da destek olacağım.”
“Belediyemizin eğitim setiyle sınava hazırlandım” 
Akdeniz Belediyesi’nin kendisine hediye ettiği YKS hazırlık seti sayesinde Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak büyük bir başarıya imza atan İclal Kurt da sevinç ve heyecanını şu sözlerle dile getirdi. “Özellikle geçen yıl Akdeniz Belediyesi’nin Silifke’de düzenlediği gençlik kampında çok motive olmuştum. 
Tabi herhangi bir yerden özel ders almak gibi bir şansım yoktu. Yaz kampından sonra çok yüksek bir motive ile derslerime çok yoğun şekilde çalıştım. Akdeniz Belediyesi’nin verdiği eğitim setiyle de iyi bir başlangıç yaptım ve sıkı çalışarak istediğim bölümü kazandım. Bu nedenle Başta Başkanımız Sayın Mustafa Gültak olmak üzere Akdeniz Belediyesi’nin tüm çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.”  
Anneden teşekkür…
Kızının herhangi bir yerden özel ders alamadığını ve tamamen Akdeniz Belediyesi’nin hediye ettiği YKS eğitim seti ile üniversite sınavına çok iyi hazırlandığını dile getiren anne Sonay Özveren ise, “Kızım İclal, bu yıl Akdeniz Belediyesi’nin, binlerce öğrenciye olduğu gibi kızıma da ücretsiz sağladığı eğitim setinden faydalandı. Herhangi bir kurum veya öğretmenden özel ders almadı. Derslerini de evde sıkı sıkıya takip ederek çok şükür tıp fakültesini kazandı. Bizlere bu fırsatı sunduğu için Sayın Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” sözleriyle duygularını ifade etti.