BAŞKAN GÜLTAK KADIN EMEĞİ TÜRKİYE’NİN İSTİKBALİ PROGRAMINA KATILDI

BAŞKAN GÜLTAK KADIN EMEĞİ TÜRKİYE’NİN İSTİKBALİ PROGRAMINA KATILDI

BAŞKAN GÜLTAK KADIN EMEĞİ TÜRKİYE’NİN İSTİKBALİ PROGRAMINA KATILDI

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından, “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” şiarıyla düzenlenen "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali" toplantısına katıldı.

Kadınlara yönelik projeleri anlatan Başkan Gültak, “Seçilir seçilmez bir kadın kooperatifi kurduk. Kadınlar üretiyor ve de satış yapıyor. Bakanlığımızdan hibe de aldılar. Ayrıca İsrafı Önleme Vakfı ile yaptığımız protokol ile yüzlerce kadına, 4 buçuk milyon liranın üzerinde mikro kredi kullandırdık” dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” şiarıyla Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali" Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve MYK Yerel Yönetimler Başkanı Oya Eronat, MYK Seçim İşleri Başkanı Sibel Söylemez, MKYK üyeleri Dilek Kaya ve Hazal Dizman, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Mavioğlu Öner, AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile MHP İl Başkan Yardımcısı Esra Aydın ile çok sayıda davetli katıldı. Konuklar ilk olarak kursiyer kadınların, el emeği göz nuru eserlerini sergilediği sergiyi gezdi.

Eronat; “Üretime dayalı ihracatımız hız kesmeden büyüyor”

Buluşmada, MYK üyeleri ve Milletvekilleri tarafından, hayallerinin peşinden koşan girişimci ve emektar kadınlara, iş kurma süreçleri ve sağlanan devlet destekleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı, başarı öyküleri anlatıldı. Programda konuşma yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve MYK Yerel Yönetimler Başkanı Oya Eronat, hayalleri olan, girişimciliğe adım atacak kadınlarla tanışacaklarını söyleyen Eronat;

“Bugün görünürde belki bir harbin içinde değiliz. Ama tam bağımsız Türkiye için içeride ve dışarıda çok büyük mücadele vermekteyiz. Bizler de kararlı bir şekilde bu mücadelemizi verirken, özellikle ekonomik anlamda ve kur bakımından baskı altında kalmış olsak bile, şuna inanın ki, üretime dayalı ihracatımız hız kesmeden büyüyor. Ve kadınlarımızın da bu konuda çok ciddi gayretleri var” dedi.

 

“Kadınlarımızın gayretine Ankara’dan omuz vermek için geldik”

Sözlerini, “İşte biz de bugün bu gayretlere Ankara’dan omuz vermek için geldik” diyerek sürdüren Eronat; “Hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadınlara her türlü desteği vermeye, onları uzmanlarla buluşturmaya geldik. Biz, kadınlarımızı, ‘Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye’ idealine kavuşturmak için yollara çıktık. Kadın güçlü oldu mu biliyoruz ki her sorun çözülür. Çünkü kadın inandıysa bu iş bitmiştir, önünde hiçbir şey duramaz. Zira Sayın Cumhurbaşkanımız da kadınlara çok değer veriyor. Toplumun yarısından vazgeçemeyiz. Kadınlar üretimde olmazsa olmaz. Kadının olduğu yerde başarı var, zarafet var, iyilik var, güzellik var” ifadelerini kullandı.

Başkan Gültak; “Yüzlerce kadına 4 buçuk milyon lira kredi kullandırdık”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da buluşmada yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden beri, kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak, yoğun projeleri hayata kattıklarının altını çizdi. Başkan Gültak; “Seçilir seçilmez kadın kooperatifi kurduk. Ve kadınlar şu an ciddi manada üretiyor ve belediyemiz binası yanında satış imkânı da sunduk. Bakanlıklarımızdan da bununla ilgili hibeleri aldılar.

Ayrıca İsrafı Önleme Vakfı ile yaptığımız sözleşme ile yüzlerce kadına 4 buçuk milyon liranın üzerinde mikro kredi kullandırdık. Kooperatifimiz üretiyor, satış yerleri var, Bakanlıktan da hibe aldılar. İşleri hızla büyüyor, yüzlerce kadın çalışmaya başlıyor. Bir yandan hibe ve kredi, bir yandan 17’nin üzerinde mahalle evinde bin 500’e yakın kadın, halk eğitim ve milli eğitim ile yaptığımız anlaşmalar doğrultusunda sürekli eğitimler ve mesleki kurslar almaktalar. Ayrıca annelerimizi önemsediğimiz için Anne-Kız Projesi ile ailelerimizi Silifke’ye yaz kampına götürüyoruz” şeklinde konuştu.

“Başka İclallerin hayaline kavuşması için çalışmaya devam edeceğiz”

Konuşmasında, Akdeniz Belediyesi’nin ücretsiz sağladığı YKS eğitim seti ile üniversite sınavına hazırlanıp Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan İclal Kurt ve annesinin hikâyesini de anlatan Başkan Mustafa Gültak; “İclal kızımız, sadece belediyemizin eğitim akademisi portalı üzerinden sınava çalıştı ve tıp fakültesini kazandı. O, artık geleceğin doktoru. Evini geçindirmek, kızını okutabilmek için akşamları erkek kıyafeti giyip çöp toplayan İclal kızımızın annesinin de ellerinden öpüyor, tebrik ediyorum. O’nun sayesinde yeni İclaller için çalışmaya, hayallerine kavuşmalarını sağlamak için her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.