BAŞKAN GÜLTAK'TAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

BAŞKAN GÜLTAK'TAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

BAŞKAN GÜLTAK'TAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

Başkan Gültak; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini başlatmak amacıyla Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihi; karanlığa karşı yolumuzu aydınlatan ve ülkemizin kaderini değiştiren bir gündür” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; “Samsun’da, 102 yıl önce milli mücadele ruhuyla esarete karşı yakılan ateş; fedakâr ve cefakâr aziz milletimizin yaşam ışığı olmuş, özgürlük ve bağımsızlığa giden yolumuzu aydınlatmıştır” ifadelerini kullandı.

 “Samsun’dan yakılan özgürlük ateşi, tüm memleketi sarmıştır”

Mesajında,19 Mayıs 1919’un; Türk tarihinde özel bir önemi olduğuna değinen Başkan Gültak; şu ifadeleri kaydetti; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin kurtuluş mücadelesini başlattığı gün olan 19 Mayıs 1919; bağımsızlık ve özgürlüğe giden mücadelede, vatanımız ve milletimiz adına atılmış en büyük adımdır. Samsun’dan yakılan ateş tüm memleketi sarmış, yüreği özgürlük aşkıyla çarpan aziz milletimizin her bir ferdi, inanç ve kararlılıkla bu kutlu mücadelenin neferi olmuştur.

Türk Milleti; Atatürk’ün önderliğinde, önce milli mücadeleyi başlatarak kurtuluşa, ardından da Cumhuriyeti kurarak, bağımsızlık ve özgürlüğün sarsılmaz temellerini atmıştır. Bu duygularla; gençliğimize bayram olarak armağan edilen bu anlamlı günde, Kurtuluş Savaşımızın Mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Silah Arkadaşlarını, vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, aziz milletimizin ve gençlerimizin bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.”