BAŞKAN MUSTAFA GÜLTAKTAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN MUSTAFA GÜLTAKTAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN MUSTAFA GÜLTAKTAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bu mübarek güne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Dualarımız kabul, kandilimiz mübarek olsun” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Üç aylarda Regaip Kandiliyle başlayan mübarek geceler, birçok hikmet ve bereketi de içinde barındıran, Peygamber Efendimizin Yüce Allah’ın huzuruna kabul edilişini temsil eden Miraç Kandili ile sürer. Miraç, Hz. Peygamber’in göğe yükselişini ve Allah katına çıkışını ifade eder. Böylesi sayısız manevi güzelliğin yaşandığı, insanlığın huzur bulduğu, merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu, İslam tarihinin en manalı gecelerinden biri olan Miraç Kandili, insanlık adına da mucizelerle doludur” ifadelerini kullandı.

Başkan Gültak açıklamasının devamında; “Bu mübarek gün, manen arınıp, kötülüklerden uzak durup, üstümüze düşen sorumlulukları yeniden gözden geçirmek için çok önemli bir fırsattır. Yardıma ihtiyaç duyanlara gönülden destek olma, toplumun huzuru ve barışı için adımlar atma, böylesi mübarek aylarda ve günlerde daha da ayrı bir önem kazanır. Öyle ki, tüm dünya çok zor zamanlar yaşamakta, insanlık zorlu bir sınavdan geçmektedir. Bizler bu harikulade günü, insanlığımızın sağlığı ve selameti için ellerimizi semaya açıp dua ederek değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Akdenizli vatandaşlarımızın, milletimizin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” diye konuştu.