Başkan Özyiğit, ağaç kesimlerini yerinde inceledi

Başkan Özyiğit, ağaç kesimlerini yerinde inceledi

Başkan Özyiğit, ağaç kesimlerini yerinde inceledi

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir ilçesine bağlı Emirler Mahallesindeki ormanlık alanda ‘gençleştirme’ adı altında yapılan ağaç kesimlerini yerinde inceledi. Yenişehir Belediyesi olarak ağaç kesimlerinden haberdar olmadıklarını ifade eden Başkan Özyiğit, yöre halkının ve çevre örgütlerinin konu ile ilgili endişelerini ve taleplerini dinledi.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Emirler Mahallesindeki orman alanda ‘gençleştirme’ gerekçesiyle ağaç kesimi yapılan bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Özyiğit,  ‘gençleştirme adı altında ağaç katliamı’ yapıldığını ileri süren bölge halkıyla görüştü.  CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel ile CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu,  belediye meclis üyeleri, muhtaralar ve  çevre örgütleriyle  birlikte  bölgeye  giden  Başkan Abdullah Özyiğit,  orman yenileme çalışmasının yöre halkına sürpriz olduğunu ifade etti. 

“Bu ülke hepimizin”

Tam kapanma süreci biter bitmez sivil toplum örgütleri ve bölgedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geleceklerini kaydeden Başkan  Özyiğit, “Burada insanlar bilimsel bir çalışmaya veya bir orman yenileme çalışmasına karşı değil. Karşı oldukları iş planlamadan haberdar olmamak ve sürpriz bir biçimde bu işin yapılmış olması. Orman Bölge Müdürlüğü ‘biz yenileme çalışması yapıyoruz ve bunu bir plan dâhilinde yıllık belli bir oranda gerçekleştiriyoruz, set çalışması ve yeni fidan dikimi çalışması yapacağız’ diyor.  Bu konuda biz kapanma süreci biter bitmez sivil toplum örgütleri ve bölgedeki muhtarlarımız ile Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya geleceğiz, karşılıklı bu konuları konuşacağız. Bize sürpriz olması gerekmiyor, bizim haberdar olmamız gerekiyor. Belediye başkanının, muhtarın en önemlisi de halkın haberdar olması gerekiyor. Yapılan iş bilimselse, doğruysa tabi ki bunun arkasında durmamız ve desteklememiz gerekiyor çünkü bu ülke hepimizin” dedi.

“Aklımızı başımıza almamız gerekiyor”

Yenişehir Belediyesi olarak Avrupa Başkanlar Sözleşmesi’ni imzaladıklarını hatırlatan Başkan Abdullah Özyiğit, Galatasaray Üniversitesi ile de iklim konulu bir protokol imzaladıklarını ve bu kapsamda hazırlanan bir raporda Mersin’in gelecek 20 yılda kuraklık sorunuyla karşı karşıya kalacağını vurguladı.  Başkan Özyiğit, “Bize gelen ilk raporda 20 yıl sonra Mersin iklim nedeniyle kırmız renk olacak. Kuraklık nedeniyle canlılar artık yaşamlarını kaybedecek. Dolayısıyla hepimizin aklımızı başımıza alması gerekiyor. Bırakın orman yok etmeyi yeni ormanlar oluşturmak zorundayız. Biz de bundan sonraki süreçte Yenişehir’de yapılan her konut ve her daireye karşı dört ağaç istiyoruz.  Göstereceğimiz orman bölgesine dikilmesi noktasında da bir çalışmamız olacak. Tabi ki bunu sadece Yenişehir olarak değil, bütün kent, bütün ülke ve hatta dünya olarak yapmamız gerekiyor. Yenişehir Belediyesi olarak 2020 yılında Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesini imzaladık ve buna sadık kalarak o doğrultuda çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz. Bölgemize yapılacak olan bilimsel çalışmaların arkasındayız, halkımız ve muhtarlarımız bu bilince sahip. İnsu’da yapılması planlana taşocağı ile Çiftlikköy’de tarım alanlarının imara açılması ile ilgili halkımız duyarlılığını gösterdi. Biz bilim ışığında çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve duruşumuzu ona göre gerçekleştireceğiz”  diye konuştu.