Başkan Özyiğit, “Yenişehir’de yeşil alan sayısını arttırdık”

Başkan Özyiğit, “Yenişehir’de yeşil alan sayısını arttırdık”

Başkan Özyiğit, “Yenişehir’de yeşil alan sayısını arttırdık”

Mersin Yenişehir Belediyesi gelecek nesillere daha yeşil bir kent bırakmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toros Üniversitesi öğrencileri ile birlikte 50.Yıl Mahallesi’nde turunç, jakaranda ve orkide fidanları toprakla buluşturdu. Başkan Özyiğit “Yenişehir’imizde bulunan yeşil alan sayısını arttırdık, vatandaşlarımız daha yeşil bir Yenişehir’de yaşasın diye çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü etkinlikleri kapsamında Toros Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Topluluğu öğrencileri ile birlikte orkide, jakaranda ve turunç fidanlarını toprakla buluşturdu. 50.Yıl Mahallesi’ndeki fidan dikim etkinliğinde öğrencilerle birlikte fidanlara can suyu veren Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza attıklarını da hatırlattı. Başkan Özyiğit, “Yaptığımız işlerle doğaya katkı sunmamız gerekiyor. Bugün oluşturduğumuz korulukta insanlarımız rahat bir nefes alacak, yürüyüş yapabilecek ve bu ağaçlar doğaya katkı sunacak. Burası artık bizim ve buraya gözümüz gibi bakacağız. Gençlerimizin de burada sorumluluğu var. Onlarda buraya gözü gibi bakacaklardır. Yenişehir,  Mersin’in nüfus yoğunluğu en yüksek ilçesi. Yenişehir’de yeşil alanları artırmak gibi bir zorunluluğumuz var. Bu konuda çabalarımız sürüyor. Yeşil alan ve park alanları oluşumu noktasında ekiplerimiz yoğun çalışıyor. Bunun gibi diğer yeşil alan artırma çalışmalarımızı gençler ile birlikte yapacağız. Onlara güveniyoruz ve bu sorumluluğu almaları gerekiyor. Bu etkinlikte emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza ve Toros Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Öğrenci Topluluğuna teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yapı kullanma izinlerinde ağaç dikim zorunluluğu

Yenişehir’de yapı kullanma izni şartları arasında ağaç dikim zorunluluğu da getirdiklerini kaydeden Başkan Özyiğit, “ Yenişehir’de bina oturumu dışında kalan alanda her 15 metrekareye bir ağaç dikilmesi zorunluluğu getirdik. Beton döküyorsak, yeşillendirme de yapmalıyız. Doğadan aldığımızın yerine koymamız gerekiyor. Sürdürülebilirliği ancak bu şekilde sağlayabiliriz.” dedi.

Toros Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Nevzat Erol, Toros Üniversitesi olarak ağaçlandırma konusuna çok önem verdiklerini belirterek geçtiğimiz yıllarda da Yenişehir Belediyesi ile birlikte ağaçlandırma etkinliği yaptıklarını hatırlattı. Erol “Geçtiğimiz yıllarda Yenişehir Belediyesinin de paydaşı olduğu ağaçlandırma etkinliğinde 3 bin 700 çam ağacını toprakla buluşturmuştuk. Bu sene de öğrencilerimiz  ‘Benim de dikili bir ağacım var’ diyebilsin diye bu etkinliği düzenledik.” ifadelerine yer verdi. Toros Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tiinçe Aksak ise öğrencilerin doğa ile buluşmasının çok kıymetli olduğunu söyleyerek “Milli Ağaçlandırma Günü ile ilgili böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlikte bize destek oldukları için Yenişehir Belediyemize teşekkür ederiz. Ağaçlandırmamızı gerçekleştirdik, emeği geçenlere teşekkür ederiz.” dedi. Toros Üniversitesi öğrencisi Çağla Turgut ise etkinlikten çok keyif aldıklarını, dikili bir ağacım olsun demenin önemli olduğunu söyledi.