BAŞKAN ÖZYİĞİT’TEN YARDIM ELİ

BAŞKAN ÖZYİĞİT’TEN YARDIM ELİ

BAŞKAN ÖZYİĞİT’TEN YARDIM ELİ
BAŞKAN ÖZYİĞİT’TEN YARDIM ELİ
BAŞKAN ÖZYİĞİT’TEN YARDIM ELİ
BAŞKAN ÖZYİĞİT’TEN YARDIM ELİ
BAŞKAN ÖZYİĞİT’TEN YARDIM ELİ

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, elektrik ve suyu olmayan derme çatma evde yaşam mücadelesi veren 74 yaşındaki felçli Münevver Azbay ve kardeşi 56 yaşındaki Yusuf Uysal’ı ziyaret ederek yardım eli uzattı. Başkan Özyiğit, iki kardeşin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için gereken her şeyi yapacaklarını söyledi.

Yenişehir Belediyesi tarafından ilçedeki dezavantajlı grupları belirlemek ve öncelikli hizmet bekleyen vatandaşları tespit etmek amacıyla kurulan Sosyal Doku Tarama Grubu çalışmalarına başladı.

Gurubun kurulmasıyla birlikte diğer birimlerde çalışan belediye personelleri de gönüllü olarak bu guruba destek oluyor. Yenişehir Belediyesi Mali Hizmetler personeli Seda Ünüvar, Gökçebelen Mahallesinde ödeme emri dağıttığı sırada Münevver Azbay ve Yusuf Uysal kardeşlerin zor şartlarda yaşadığını görerek iki kardeşin durumunu Yeni Şehir Masası’na bildirdi. Anında harekete geçen Sosyal Doku Tarama Grubu, Münevver Azbay ve Yusuf Uysal’ı yaşadıkları yerde ziyaret etti. Daha sonra Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Azbay ve Uysal kardeşleri bizzat kaldıkları evde ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

Trafik kazası geçiren ve yatağa mahkûm olan Münevver Azbay ve birlikte yaşadığı kardeşi Yusuf Uysal tüm zorluklara rağmen hayata tutunmaya çalışıyordu. Zor koşullarda yaşayan iki kardeşin derhal bulundukları evden çıkarılıp başka bir eve yerleştirilmesi için talimat veren Başkan Özyiğit, iki kardeşe barınma, sağlık ve gıda konusunda destek vereceklerini kaydetti.

“HER ANLAMDA YAŞAM KOŞULLARINI İYİLEŞTİRECEĞİZ”

“Bundan sonraki süreçte de onları yalnız bırakmayacağız.” diyen ve Yenişehir Belediyesi olarak ilçede yaşayan tüm dezavantajlı vatandaşların yanında olacaklarını belirten Başkan Özyiğit, “Göreve geldiğimizden bu yana hizmetlerimize dezavantajlı gruplardan başladık. Bu çerçevede Yenişehirimizde zor şartlarda yaşayan ve öncelikli hizmet bekleyen vatandaşlarımızı tespit etmek amacıyla uzmanlardan oluşan Sosyal Doku Tarama Grubu oluşturduk. Görevli personellerimiz ilçemizi gezmeye ve ev ziyaretlerine başladı. Geçtiğimiz gün belediyemiz personeli Seda Ünüvar hanımefendi Gökçebelen Mahallemizde ödeme emri dağıtırken tesadüfen Münevver Teyze ve Yusuf kardeşimizin çok zor şartlarda yaşadığını görmüş ve belediyemize bildirmiş. Kendisine duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Tabi daha sonra Sosyal Doku Tarama Grubu ekiplerimiz Gökçebelen Mahallesine giderek Münevver Teyze ve Yusuf kardeşimizle görüştüler ve durumlarını tespit ettiler ve ilk etapta gerekli yardımlarda bulundu. Bilgi bana ulaşır ulaşmaz ben de evlerinde kendilerini ziyaret etmek istedim.  Maalesef çok kötü koşullarda yaşamaya çalışıyorlar. Yenişehir Belediyesi olarak artık yanlarındayız gerekli tüm desteği sağlayacağız. Onlara yeni bir ev bulacağız ve buradan çıkaracağız. Onun dışında sağlık sorunları var onun için de harekete geçtik. Sağlık kontrollerinin düzenli bir şekilde yapılmasını sağlayacağız. Bundan sonraki süreçte de onları yalnız bırakmayacağız. Her anlamda yaşam koşullarını iyileştireceğiz. Yenişehir Belediyesi olarak kentimizde yaşayan tüm dezavantajlı hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.