BAŞKAN SEÇER, 1. BİLGİ YARIŞMASI’NA KATILARAK, KURALARI ÇEKTİ

BAŞKAN SEÇER, 1. BİLGİ YARIŞMASI’NA KATILARAK, KURALARI ÇEKTİ

BAŞKAN SEÇER, 1. BİLGİ YARIŞMASI’NA KATILARAK, KURALARI ÇEKTİ
BAŞKAN SEÇER, 1. BİLGİ YARIŞMASI’NA KATILARAK, KURALARI ÇEKTİ
BAŞKAN SEÇER, 1. BİLGİ YARIŞMASI’NA KATILARAK, KURALARI ÇEKTİ
BAŞKAN SEÇER, 1. BİLGİ YARIŞMASI’NA KATILARAK, KURALARI ÇEKTİ
BAŞKAN SEÇER, 1. BİLGİ YARIŞMASI’NA KATILARAK, KURALARI ÇEKTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi tarafından düzenlenen 1. Bilgi Yarışması’na katıldı. Yarışmada öğrencilerle bir araya gelen Başkan Seçer, 8 masanın oturma düzeni kurasını çekti.

Etkinlikle öğrencilerin bugüne kadar edindikleri bilgileri test edip, sosyalleşme olanağı bulacaklarına değinen Başkan Seçer, “Aslında buna bilgi yarışması da demek istemiyorum. Burada kendi kendimizi test edeceğiz. Neyi yarıştırıyoruz? Çocuklarımız zaten yarıştan bıkmış değil mi? Biz burada aslında sosyalleşiyoruz, bir araya geliyoruz. Bugüne kadarki edindiğimiz bilgileri, müktesebatımızı, bir anlamda birbirimizle test edeceğiz, birbirimizle konuşacağız” dedi.

Gençlere en büyük başarının mutluluk olduğunu unutmamaları çağrısında bulunan Seçer, “Geleceğimizin umudu, sizler bizim ışığımızsınız, karanlıkta bizlere yol gösteren el fenerlerimizsiniz, ateşimizsiniz, her şeyimizsiniz. Sizleri çok seviyoruz” diye seslendi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi tarafından düzenlenen 1. Bilgi Yarışması’nın açılışına katıldı. Yarışmada öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Seçer, toplam 8 masanın oturma düzeni kurasını çekti.  Başkan Seçer, öğrencilere başarılar dileyerek, bu etkinliğin sadece bir yarışma olmadığını, bu etkinlikle öğrencilerin bugüne kadar edindikleri bilgileri test edip, bir arada sosyalleşme olanağı bulacaklarını söyledi.

“Olaylara hep pozitif açıdan yaklaşın”

Başkan Seçer, Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrencilerden salona pozitif bir enerji yayıldığını ifade ederek, “Hep böyle olun, hem mutlu olun, hep huzurlu olun, hep olaylara pozitif açıdan yaklaşın. Polyannacılık yapın demiyorum. Tamam iyimser olalım ama çok da kötümser yaklaşmayalım. Sorunlar dünya var olduğundan beri vardır ve var olmaya devam edecektir. Eğitim bu sorunlarla baş etmenin en önemli unsurlarından bir tanesidir. Burada çok değerli eğitimcilerimiz, öğretmenlerimiz, çok değerli velilerimiz, öğrencilerimiz var. Geleceğimizin umudu, sizler bizim ışığımızsınız, karanlıkta bizlere yol gösteren el fenerlerimizsiniz, ateşimizsiniz, her şeyimizsiniz. Sizleri çok seviyoruz” dedi.

“Çocuklarımız zaten yarıştan bıkmış”

Bilgi yarışması kavramından ziyade, öğrencilerin bu etkinlik sayesinde bugüne kadar edindikleri bilgileri test edip, bir arada sosyalleşme olanağı bulacaklarına değinen Seçer, “Burada bir yarışma olacak. Aslında buna bilgi yarışması da demek istemiyorum. Burada kendi kendimizi test edeceğiz. Neyi yarıştırıyoruz? Çocuklarımız zaten yarıştan bıkmış değil mi? Biz burada aslında sosyalleşiyoruz, bir araya geliyoruz. Bugüne kadar ki edindiğimiz bilgileri, müktesebatımızı, bir anlamda birbirimizle test edeceğiz, birbirimizle konuşacağız, birbirimize dokunacağız, birbirimizi hissedeceğiz. Burası çok önemli. Sadece eğitim sabah kalkıp okula gitmek, akademik olarak bazı dersleri almak, fizik, kimya, matematik, sonra gidip onları halletmek, sonra tekrar kalkıp sabah okula gitmek değil, yaşam bu değil. Çok farklı alanlarda var olmalıyız” sözlerine yer verdi.

“Çok okumalıyız”

Bir taraftan akademik olarak bazı temel bilimler dalında eğitim alırken, diğer taraftan da sosyalleşmeye ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Seçer, şöyle devam etti:

“Derslerimiz dışında, birbirimizle beraber olmalıyız, spor yapmalıyız, okumalıyız. Okudukça dersleri daha iyi anlayacağız. Okudukça olaylar karşısında muhakeme yapma, değerlendirme kabiliyetimiz artacaktır. Okudukça hayal dünyamız gelişecektir, okudukça kendimizi daha iyi hissedeceğiz, doğruları öğreneceğiz. Bu sebeple burada olmayı önemsiyoruz. Sonuç ne olursa olsun, kazanan burada olan bütün öğrencilerimiz olacak. Çünkü an yaşanır ve biter. Burada o anı yaşıyoruz, beraber olmanın huzurunu, mutluluğunu, keyfini süreceğiz. Ondan sonra tabii ki derslerimiz devam edecek, yaşam devam edecek, sosyal hayatımız devam edecek, aile yaşantımız devam edecek. Biz sizlerin hem annesiyiz, hem babasıyız, hem kardeşiyiz, her şeyiyiz. Biz kendimizi böyle hissediyoruz. İllaki bir Belediye Başkanı olarak genç bir insanın benim biyolojik çocuğum olması gerekmiyor. Hepiniz benim evladımsınız, hepiniz benim çocuğumsunuz. Biz sizlere böyle bakıyoruz. Benimle bu görevi yürüten arkadaşlarım da aynı şekilde hissediyorlar. Bundan emin olmanızı istiyoruz”

“Eğitim gören öğrencilerimize katkı yapmakla, Türkiye’ye yapabileceğimiz hizmetlerin en iyisini yaptığımızı düşünüyoruz”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime verdikleri önemi anlatırken, “İyi bir iş yaptığımızı düşünüyoruz belediye olarak. Eğitimi önemsemekle, her alanda eğitim gören öğrencilerimize katkı yapmakla, Türkiye’ye yapabileceğimiz hizmetlerin en iyisini yaptığımızı düşünüyoruz. Bütün kötülüklerin çıktığı nokta bilgisizliktir, cehalettir. Bunu ortadan kaldırır eğitim. Biz medeni dünya ile nasıl yarışacağız? Endüstri 4.0 çağındayız. Nasıl yarışacağız? Eğitimle, çağdaş, laik, sorgulayıcı eğitimle biz bunları aşacağız. Onun için eğitime önem veriyoruz. Bakın sadece yer altı zenginliklerine sahip olmakla ülkeler modern, çağdaş, bağımsız ülke olmuyor. Eğer yeraltı zenginlikleri ile ülkeler demokrasiye, barışa, huzura erişmiş olsaydı Suudi Arabistan’da, Irak’ta, Ortadoğu ülkelerinde olurdu. Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarıyız, onların vatandaşlarıyız, fertleriyiz. Aramızdaki fark bu” dedi.

 “Kendi şehrimizde eğitimde fırsat eşitliği yaratma peşindeyiz”

Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime önem verdiklerini belirten Seçer, üniversiteyi kazanan 7 bin 200 öğrenciye ulaştırılan eğitim yardımlarından söz ederek, bu rakamın ve miktarın gelecek yıl çoğalacağını belirtti. Öğrencilerden başarılı olup Mersin’e hizmet etmelerini temenni eden Başkan Seçer, “Biz kendi şehrimizde eğitimde fırsat eşitliği yaratma peşindeyiz. Kırsalda, Toroslar’ın eteklerinde, görece olarak daha yoksul ailelerin çocukları ya da şehirde görece olarak daha yoksul ailelerin çocukları, eğitimde fırsat eşitliğine erişsin. Sizler iyi üniversitelere gidin, değerli üniversitelere gidin değerli branşlarda eğitim alın ve başta tabi ki kendi kentimize ve ülkemize, daha sonra da dünya insanlığına hizmet edin,  katkı sunun diye bu çabaları gösteriyoruz” dedi.

Başkan Seçer, Mersin’de toplam 26 noktada verilen 1 Ekmek 1 Çorba Projesi’nden başta kız öğrenciler olmak üzere eğitimde öğrencilerin barınma ve yurt sorunlarına yönelik hayata geçirdikleri hizmetlere kadar birçok konuya da değindi. Metro projesinin üniversiteyi de ilgilendirdiğini vurgulayan Seçer, “İnşallah 2020 yılı içerisinde ilk etabı gerçekleştireceğiz. Yeraltı raylı sistem. Üniversiteyi de ilgilendiriyor. Bir yeraltı raylı sistem, hemzemin raylı sistem, Üniversite Hastanesi ve Üniversite’ye de tramvay. Neden Mersin üniversite kenti olmasın? Neden Mersin marka bir kent olmasın? Bunun için uğraşıyoruz. Bütün yatırımları bunun için yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Unutmayın ki en büyük başarı mutluluk”

Öğrencilere başarı dileklerini ileterek konuşmasını sonlandıran Başkan Seçer, öğrencilere şöyle seslendi:

“Sakın düşük puan aldık, yüksek puan aldık, az puan aldık, öyle oldu, böyle oldu, demoralize olmayın. Bir kapı kapanır, diğer bir kapı açılır. Ben hayatımın hiçbir döneminde, hiçbir noktasında emek ederek, alın teri dökerek, hak ederek bir mücadeleyi kaybettiğimi görmedim. Mutlaka mutlu sona ulaşırsınız, mutlaka istediğinizi, arzu ettiğinizi elde edersiniz, başarılı olursunuz. Ama en büyük başarı unutmayın ki mutluluk. Mutluluk yoksa hayatınızda paranız, pulunuz, makamınız hiçbir işe yaramıyor. Deneyimli bir büyüğünüz olarak bunu söylüyorum. Sosyalleşin, dostlarınız olsun, arkadaşlarınız olsun, insanları, insanlığı sevin.  Sevmek en büyük sermayemiz. Sevginin üzerine yok. Ben de sizleri seviyorum, Mersin’imi seviyorum, ülkemi seviyorum, insanlığı seviyorum.”