BAŞKAN SEÇER, MERSİN’DEKİ KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİNİ ANLATTI

BAŞKAN SEÇER, MERSİN’DEKİ KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİNİ ANLATTI

BAŞKAN SEÇER, MERSİN’DEKİ KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİNİ ANLATTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Haber Global ekranlarında yayınlanan, Erhan Ertürk’le Ana Haber’in canlı yayın konuğu oldu. Büyükşehirler arasında vaka ve ölüm sayısının en az olduğu kent olan Mersin’de, Koronavirüs salgını sürecinde Büyükşehir Belediyesi olarak aldıkları önlemleri anlatan Başkan Seçer, “En az vaka sayısının olması bizim açımızdan önemli. Tüm dünyada bu belanın bertarafı bizim için önemli. Biz de burada çalışmaları ciddiyetle sürdürüyoruz. Yani vaka sayısının az olması vatandaşlarımızı rehavete düşürmemeli. Mutlaka burada vaka sayısının az olması bir moral bizim için ama işimizi ciddiyetle sürdürüyoruz” dedi.

Seçer, en büyük görevin vatandaşlara düştüğünü ifade ederek, “Vatandaşlarımız bu konuda son derece duyarlı. Onlara da müteşekkiriz. Mümkün oldukça, zorunlu olmadıkça onlar da evlerinden çıkmıyor. Toplu, bir arada olmamaya gayret ediyorlar. Zaten bu hastalığın en büyük ilacı iletişimi kesmek” sözlerine yer verdi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Haber Global ekranlarında yayınlanan Erhan Ertürk’le Ana Haber’in canlı yayın konuğu oldu. Başkan Seçer, Büyükşehirler arasında vaka ve ölüm sayısının en az olduğu kent olan Mersin’de, Koronavirüs salgını sürecinde Büyükşehir Belediyesi olarak ne gibi tedbirler aldıklarını ve hangi önlemleri alacaklarını anlattı.

Mersin’in büyükşehirler içerisinde en az Koronavirüs vakasına sahip olmasının bir moral kaynağı olduğuna değinen Seçer, “İnşallah tüm ülkede, tüm dünyada aynı bizdeki gibi bir durum, yani en az vaka sayısının olması bizim açımızdan önemli. Tüm dünyada bu belanın bertarafı bizim için önemli. Biz de burada çalışmaları ciddiyetle sürdürüyoruz. Yani vaka sayısının az olması vatandaşlarımızı rehavete düşürmemeli. Mutlaka burada vaka sayısının az olması bir moral bizim için ama işimizi ciddiyetle sürdürüyoruz” dedi.

“Burada en büyük teşekkürü hak eden sağlık çalışanlarımız”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında pek çok hizmeti hayata geçirdiklerinden bahseden Başkan Seçer, “Aslında Ocak ayında biz personelimizi Üniversite’nin desteği ile bu konuda eğittik. Daha sonra da Şubat ayının başında İl Sağlık Kurulu’na bizim Pandemi ile ilgili programımızı verdik.  Burada Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, ilçe belediyeleri, birçok kurum, Emniyet’i, Jandarma’sı, Üniversite’si, Üniversite Hastanesi, STK’lar uyum içerisinde çalışılıyor. Burada en büyük teşekkürü hak eden sağlık çalışanları, doktorlarımız, hemşirelerimiz, diğer sağlık personelimiz. Herkes işini ciddiyetle yapıyor” diye konuştu.

“Bu hastalığın en büyük ilacı iletişimi kesmek”

En büyük görevin vatandaşlara düştüğünü ifade eden Seçer, “Burada tabii en büyük görev vatandaşlara düşüyor. Vatandaşlarımız da bu konuda son derece duyarlı. Onlara da müteşekkiriz. Mümkün oldukça, zorunlu olmadıkça onlar da evlerinden çıkmıyor. Toplu, bir arada olmamaya gayret ediyorlar. Zaten bu hastalığın en büyük ilacı iletişimi kesmek. Toplumun, insanların bir araya gelmesini engellemek. Bir de hijyen. Hijyen kurallarına dikkat etmek. Biz de bunları yerine getiriyoruz” sözlerine yer verdi.

“Maske temininde son derece sıkıntılıyız”

İnsanların bir arada olduğu noktalarda, özellikle de toplu taşıma araçlarının dezenfektesi konularında çok hassas davrandıklarını sözlerine ekleyen Seçer, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Yolcularımızı katiyen maskesiz otobüse almıyoruz. Maskesi olmayanlara şu anda maske verebiliyoruz. Ama maske temininde çok büyük sıkıntılarımız var. Şimdi bir malzeme bulduk ancak Sağlık Bakanlığı’nın izniyle onu maskeye dönüştüreceğiz. Bugün İl Sağlık Müdürlüğümüz ile de bu teması kurduk. Tabii ki merkezi yönetim de açıklama yaptı, maske dağıtacak ama süre çok hızlı geçiyor, diğer taraftan yeterli olunmayabiliyor. En azından kendi toplu taşıma araçlarımızda biz her yurttaşımıza maske verelim diye gayret ediyoruz. Şu ana kadar ufak tefek sıkıntıların dışında bunları aşıyoruz. Hijyen çok önemli. Ayrıca bizim belediye otobüslerinde dezenfektan kitimiz var. Mutlaka her vatandaşımız otobüse bindiği zaman bunu kullanıyor. Vatandaşın bilinçli olması önemli. Baştan beri vatandaşımızı bilgilendirmeyi önemsedik. Billboardları, trafik ışıklarını bilgilendirme amaçlı kullandık. Kırmızı ışıkta ‘Evde Kal’ yazısı, yeşil ışıkta da ‘Eve Git’ yazısı görünüyor. Bunlar tabii ki farkındalık yaratıyor. Yine broşürler, sosyal medya hesaplarımızda bu bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.”

“20 binin üzerinde sağlık paketi dağıttık”

Büyükşehir Belediyesi olarak dağıttıkları sağlık kitlerinden ve sağlık çalışanları için hayata geçirdikleri hizmetlerden söz eden Başkan Seçer, “20 binin üzerinde sağlık paketi dağıttık. İçerisinde dezenfektan, sabun, maske ve bilgilendirme notu var. Her şeyden önemlisi vatandaşlarımızın bilinçli, bilgili olmaları. Şu anda dağıttığımız gıda kolilerinin içinde de bu bilgilendirme broşürleri var. Yani vatandaşa ulaşabildiğimiz her noktada buna önem veriyoruz. Sağlık çalışanları için de belediyemizin tesislerinde barınma yerleri ve ücretsiz servisler var. Zaten sağlık çalışanlarımız için belediye otobüslerimizi ücretsiz yaptık. Ayrıca, Aile Sağlığı Merkezleri’nde görev yapan sağlık çalışanlarımızın öğlen yemekleri bizim Aşhanemiz’den gidiyor” dedi.