BAŞKAN SEÇER MERSİN'DEKİ ÖLÜM SAYILARINA DİKKAT ÇEKTİ

Sayılarda pik var.

BAŞKAN SEÇER MERSİN'DEKİ ÖLÜM SAYILARINA DİKKAT ÇEKTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Olay TV ekranlarında yayınlanan ve Seçil Özer Yakınbaş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Siyaset Günlüğü’ programının canlı yayın konuğu oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bir televizyon programında, vaka sayılarının tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de arttığını belirterek, “Ölümlü vaka sayısı arttı. Özellikle ben tabi ki rakamları incelediğimde, Temmuz ayından sonra Ağustos, Eylül ayında pik yapıyor, yine Ekim ayı da Kasım ayı da yoğun. Örneğin bugün kentimizde 19 defin vardı. Dün 29 defin vardı. Yani ölümlü vakalar bunlar. Mart, Nisan, Mayıs ayında Mersin'de ölümlü vaka sayısı 22 idi. Şu gün geldiğimiz noktada, burada vefat edip diğer kentlere gönderdiklerimiz de bunun içerisinde. Burada da 665, diğer illere gönderdiğimiz 94 ölümlü vaka sayısıyla defin yaptığımız vaka sayısı 759’a çıktı” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecinde büyük bir özveri ile çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Seçer, şunları söyledi: “Son günlerde Mersin'de çok vaka sayısı arttı. Ölümlü vaka sayısı arttı. Bunu da göz önünde bulundurursanız, özellikle çalışanlarımızın hangi koşullar altında vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalıştığını daha iyi gözlemleyebilirsiniz. Tabi ki diğer belediyelerde de aynı durum var, diğer belediye başkanlarımız da aynı risk. Neticede ben de mümkün olduğunca hijyen, maske ve mesafe konularında azami hassasiyeti gösteriyorum. Ama gel gör ki ne kadar tedbir alırsanız alın bir boşlukta, bir zafiyette virüs geliyor ve sizin vücudunuza da girebiliyor. Umut ediyorum bugüne kadar herhangi bir böyle bir rahatsızlık geçirmedik. Bundan sonra da devam eder. Çünkü ayakta kalmamız lazım. Vatandaşlarımıza sağlıklı hizmetleri götürebilmemiz için başkanların özellikle diri olması lazım, sağlıklı olması lazım, moralli olması lazım, güçlü olması lazım. Bu bilinçle çalışıyoruz…’’