BAŞKAN YILMAZ; "TOROSLAR'IMIZDA GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ"

BAŞKAN YILMAZ; "TOROSLAR'IMIZDA GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ"

BAŞKAN YILMAZ; "TOROSLAR'IMIZDA GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ"
BAŞKAN YILMAZ; "TOROSLAR'IMIZDA GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ"

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Bengü Türk Tv Ana Haber Bülteni'nin canlı yayın konuğu oldu.

Online olarak bağlandığı Ana Haber'de Alptekin İyigün'ün sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Toroslar'da Ramazan ayında gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.

 

"Online İftar Sofralarında Buluşuyoruz"

 

Ramazan Ayı'nda geleneksel hale getirdikleri iftar programlarını dijital ortama taşıdıklarını dile getiren Başkan Yılmaz; "Bu Ramazan'da iftar sofralarında vatandaşlarımızla bir araya gelemedik ama sosyal medya hesaplarımızdan online olarak yayınladığımız Toroslar'da Ramazan programımızla vatandaşlarımızın evlerine konuk olarak online iftar sofralarında buluşuyoruz" dedi.

Başkan Yılmaz; "Geçen yıl Ramazan ayında her gün farklı bir mahallemizde iftar programları ve Ramazan etkinlikleri düzenlemiştik. Vatandaşlarımızla orucumuz açmıştık. Koronavirüs sürecinde sosyal mesafeyi korumak amacıyla vatandaşlarımızla bir araya gelemedik. Biz, her türlü sıkıntıdan zafer çıkarabilen bir milletiz. Ne yapabiliriz diye düşündük. Her gün Yunus Emre Kültür Merkezimizde Toroslar'da Ramazan Programımızı canlı olarak sosyal medya hesaplarımız üzerinden vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Tasavvuf musikisinin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş Ramazan ayı eğlenceleri olan Meddah, Hacivat ve Karagöz gösterilerini de yeniden yaşatıyoruz. İl ve ilçe protokolümüzün konuk olduğu programımıza her gün iki evimizde iftar sofraları kurarak, videokonferans yoluyla online bağlanıp görüşüyoruz. Anneler Günü'nde şehit annelerimizle yine online iftar yaptık. Manevi bir atmosfer yaşadık" diye konuştu.

   

"Birlik ve Beraberliğimizle Bu Süreci Atlatacağız"

 

Türkiye'de ilk vakanın görülmesinin ardından belediye olarak hemen harekete geçtiklerini belirten Başkan Yılmaz, ilçe genelinde tedbirleri en üst seviyeye çıkardıklarını kaydederek; "Koronavirüs ile mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Her gün yeni gelişmeleri takip ederek, riskli bölgeleri tespit edip buna göre çalışmalar yapıyoruz. Kamuya açık tüm alanlarda dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Bir yandan tedbirleri uygularken, bir yandan da geleneklerimizi yerine getiriyoruz. Devletimizin gücü ve milletimizin iradesiyle bu süreci atlatacağız" dedi.

Başkan Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Toroslar'ın tüm sokaklarında coşkuyla kutladıklarına dikkat çekerek; "19 Mayıs için hazırladığımız gezici tır ile Toroslar'ımızı sokak sokak gezerek marşlar eşliğinde vatandaşlarımızla selamlaştık. Vatandaşlarımız da evlerinin balkonlarından bu coşkuyu yaşadı. 23 Nisan'da da aynı etkinliği düzenlemiştik. Bayramlarımız bizim ortak değerlerimiz. Bu etkinliğimiz, vatandaşımızın evde geçirdiği bu günlerde Toroslar'ımıza ayrı bir güzellik kattı. Tüm hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.