BAŞKAN YILMAZ; "TÜRK MİLLETİ, İSTİKLALİNE VE İSTİKBALİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAKTIR"

BAŞKAN YILMAZ; "TÜRK MİLLETİ, İSTİKLALİNE VE İSTİKBALİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAKTIR"

BAŞKAN YILMAZ; "TÜRK MİLLETİ, İSTİKLALİNE VE İSTİKBALİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAKTIR"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

4 yıl önce 15 Temmuz gecesi kalkışılan hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınadıklarını belirten Başkan Yılmaz, her zaman darbelere karşı demokrasiyi savunan bir anlayışın hakim kılınması gerektiğini söyledi.

 

“Milletimiz, büyük badireleri her zaman tek yürek, tek vücut olarak bertaraf etmeyi başarmıştır” diyen Başkan yılmaz, darbe girişiminin akamete uğratılmasında en büyük pay sahibinin Türk milleti olduğunu ifade ederek; “Milletin iradesini ve bağımsızlığını hedef alan hain darbe girişimi, Türk milletinin asil duruşu sayesinde hedefe ulaşamadı ve asla ulaşamayacaktır” dedi.

 

Başkan Yılmaz, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak; "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik gününde, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz, hiç şüphesiz istiklaline ve istikbaline daima sahip çıkacak ve şanlı bayrağımızı ilelebet yükseklerde dalgalandıracaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatanıyla, milletiyle bölünmez bir bütündür. Milli irade tecelli etti ve milli güçlerimiz, halkımız bu hain darbe girişimine karşı direndi. Peyami Safa der ki: “İnsan saatlerce derdini anlatsa, bunun etkisi bir haykırış, bir çığlık kadar olamaz.” 15 Temmuz Türkiye’nin çığlığıdır. 15 Temmuz,  milletimizin şahlanışının simgesi haline gelmiştir. Türk milleti, vatanımıza, ülkemize, bayrağımıza kastedenlere karşı tek yürek olmuştur. Milletimiz hiçbir zaman yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır" şeklinde konuştu.