Belediye Buduyor, İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıyor

Belediye Buduyor, İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıyor

Belediye Buduyor,  İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıyor

“Belediye Buduyor,  İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıyor”

Budamalardan elde edilen odunlar toplanıyor, yardıma muhtaç ailelere ulaştırılıyor. Erdemli Belediyesi ekipleri, yürüttüğü çalışmayla gönülleri kazanıyor.

Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri,  budama sonrası geri dönüşüme bırakılan başta ağaç parçaları olmak üzere değerlendirilebilecek ürünleri bir bir topluyor. Budanan ağaç parçaları Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sera yerleşkesinde küçük parçalara ayrılıyor. Sobalara uygun hale getirilen odun parçaları ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

“Vatandaş Durumdan Memnun”

Çiftçi, kendi üzerine yük olan odun parçalarından kurtulurken, Belediye ekipleri tarafından değerlendirilen malzemeler ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Hizmetten vatandaşın memnun olduğunu ifade edene Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Tüketen değil üreten belediyecilik anlayışı ile her alanda olduğu gibi çevre düzenlemesinde de kendi ürünlerimizi yetiştiriyor ve kullanıyoruz. Şehrimizin çevre düzenlemesi için ihtiyacı olan ürünler, fazlasıyla seramızda üretiliyor. Erdemli Belediyesi, dışa bağımlı olmadan yüz binin üzerinde yaptığı üretimle, kendi kendine yeten bir belediyedir. Ürünlerimizi yetiştirme aşamasında da bilimsel metotları kullanıyoruz. Ziraat mühendisleri ve Çevre mühendisleri ile bu işi modern yöntemlerle yapıyoruz. Şu an çiçek seramızda onlarca çeşit bitkiden binlerce üretilmiş olup, dikime hazır bir şekilde bekletilmektedir. Bunun yanında ilçemizde gerçekleştirdiğimiz budama faaliyetleri sonucu açığa çıkan ağaçları da Belediye seramızda, ufak parçalar haline getirerek vatandaşlarımızın kullanımına hazır hale getiriyoruz. Yapılan bu hizmetler devlet kaynaklarını en uygun şekilde kullanmak adına, ülke ekonomisine geri dönüşümde katkı sunmak adına yapılmaktadır” diye konuştu.