BORÇLANMAYA CUMHUR İTTİFAK'INDAN VETO!..

BORÇLANMAYA CUMHUR İTTİFAK'INDAN VETO!..

BORÇLANMAYA CUMHUR İTTİFAK'INDAN VETO!..

Meclis'ten borçlanma yetkisi isteyebileceklerini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhur ittifakından veto yedi. Daha önce de Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkan Seçer'e Cumhur ittifakı olarak borçlanma yetkisi verdiklerini hatırlatan Toroslar Belediye Başkanı MHP'li Atsız Afşın Yılmaz, "Daha önce verilen borçlanma yetkisinin doğru ve yerinde kullanılmadığı yönünde bir kanı var. Cumhur ittifakı borçlanma yetkisine sıcak bakmıyor." dedi.

Pandemi dolayısıyla gelirlerinde çok büyük düşüşler yaşandığını iddia eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Meclisi olağanüstü toplamak üzere Mersin Valiliği'ne başvuruda bulundu. Borçlanma taleplerinin keyfiyetten bir durum olmadığının altını çizen Başkan Seçer, "Biz faiz ödemeye meraklı değiliz. Personel harcamalarımızı ya da esnaf ödemelerimizi aksatmamak için bu borçlanmayı yapabiliriz" dedi. Daha öncede borçlanma yetkisi verildiğini hatırlatan Cumhur ittifakı cephesi Başkan Seçer'e veto verdi. AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Önce Sayın Seçer çıkıp meclisimize, borçlanma yetkisi aldığı zamanda kullandığı kaynağı nereye harcadığını açıklaması lazım." dedi. Toroslar Belediye Başkanı MHP'li Atsız Afşın Yılmaz ise "Daha önce verilen borçlanma yetkisinin doğru ve yerinde kullanılmadığını yönünde bir kanı var. Cumhur ittifakı borçlanma yetkisine sıcak bakmıyor." şeklinde konuştu.  

"CUMHUR İTTİFAKI BORÇLANMA YETKİSİNE SICAK BAKMIYOR"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz Radyo Metropol'de yayınlanan gazeteci Mehmet Selvi ve Raşit Doğan'ın sunduğu Metro Gündem Programında önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in borçlanmaya yönelik açıklamalarını değerlendiren Başkan Yılmaz, Cumhur ittifakının borçlanma yetkisine sıcak bakmadığını söyledi. Başkan Yılmaz, şunları kaydetti:

 "Daha önce verilen borçlanma yetkisini doğru ve yerinde kullanılmadığı yönünde bir kanı var. Büyükşehir Belediyesi binlerce insanı işten çıkarttı. Bu nedenle de borçlanma yetkisine büyük bir tepki var. Bir taraftan yeni insanlar işe aldı, bir taraftan çıkarttı. Hepimiz yöneticiyiz. Ben çalışanların işini yapmasına bakıyorum. Belediyelerde herkesin kazanılmış bir hakkı yok. Bu nedenle yönetici arkadaşlarıma çalışanların performanslarını günün şartlarına göre değerlendirmeleri gerektiğini söylüyorum. Aynı zamanda bir hukukçu olarak, performans değerlendirmelerinin onjektif kriterlere göre yapılması gerektiğini savunuyorum. Bildiğim kadarıyla Büyükşehir Belediyesinde objektif bir performans değerlendirmesi yok. İtfaiye Dairesinde çalışan çok başarılı arkadaşlarımız yetersiz performans değerlendirilmesinden dolayı işten çıkartıldı. Hem de 25-2'ye göre iş akdi feshi yapıldı. Bu şekilde iş akdinin son bulması için çok büyük hatalar yapması, kötü nedenlerle iş akdinin son bulması lazım. Ama 2 bin kişinin 25-2'ye göre iş akdi feshi gerçekleştirildi. Bu insanlar tazminat alamadılar. 6-7 aydır işsizler. Bu insanlar evlerine ekmek götürüyor, bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. Bir taraftan bu insanlar işten çıkartılıyor. Bir taraftan işçi alımı var. Son derece üzücü. İdeolojik bir yaklaşım var. Bu gibi nedenlerle Cumhur ittifakı borçlanma yetkisine sıcak bakmıyor."

Kaynak:Mobilhaberci