BÜYÜKŞEHİR, 165 BİN GIDA KOLİSİNİN 35 BİN ADEDİNİ YURTTAŞLARA HIZLICA ULAŞTIRDI

BÜYÜKŞEHİR, 165 BİN GIDA KOLİSİNİN 35 BİN ADEDİNİ YURTTAŞLARA HIZLICA ULAŞTIRDI

BÜYÜKŞEHİR, 165 BİN GIDA KOLİSİNİN 35 BİN ADEDİNİ YURTTAŞLARA HIZLICA ULAŞTIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde sosyal belediyecilik anlayışıyla başlattığı gıda seferberliğini 13 ilçenin tamamında aralıksız sürdürüyor.

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan yurttaşlar Büyükşehir’in Kriz Merkezi’ne ve muhtarlıklara başvurdu. Talepleri çözüme kavuşturan Büyükşehir, hazırladığı 165 bin gıda kolisinden 35 bin adedini hızlıca yurttaşlara ulaştırdı.

Kent merkezinde ve kırsaldaki mahallelerde evlere dağıtılan gıda kolileri yurttaşlara rahat bir nefes aldırdı. Kolilerden 188 adedi merkeze yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alan Mezitli İlçesi Tepeköy Mahallesi’ne ulaştırıldı. Mahalle Muhtarı Nevzat Kurt, “Çiftçilerimizin ‘kıtlık zamanı’ dediği bir zamandayız. Bir taraftan da virüs kıtlık zamanına denk geldi. Bu gıda yardımı da vatandaşlarımıza can suyu olacaktır” dedi.

Koronavirüs salgını sürecinin yurttaşlarda açtığı ekonomik yaralara Mersin Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla merhem oluyor. Yurttaşların Kriz Merkezi’ne ve muhtarlıklara yaptığı gıda kolisi talebini çözüme kavuşturan Büyükşehir, 13 ilçenin tamamında gıda seferberliği başlattı. Hazırlanan 165 bin gıda kolisi yurttaşlara dağıtılmak üzere yola çıktı. Kent merkezinde ve kırsaldaki mahallerde kapılar tek tek çalındı. 165 bin kolinin 35 bin adedi yurttaşlara hızlıca ulaştırıldı.

Tarsus’tan Anamur’a 13 ilçenin tamamı için 165 bin koli ile gıda seferberliği başlatıldı

Kriz Merkezi’ne ve muhtarlıklara yapılan gıda kolisi başvuruları, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü ortak çalışmayla hızlıca çözüme kavuşturuldu. Tarsus’tan Anamur’a, Çamlıyayla’dan Mut’a 13 ilçenin tamamında gıda seferberliği başlatan Büyükşehir, başvurular çerçevesinde 165 bin gıda kolisini dağıtıma hazır hale getirdi.

35 bin adedi yurttaşlara ulaştırıldı

Koronavirüs salgın süreci yurttaşların ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalmasına yol açtı. Hanelerin gelir seviyeleri düştü, kimi yurttaş işe gidemezken, esnaf kepenk açamaz hale geldi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla Mersin’in tamamındaki yurttaşların yaralarına merhem olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapı kapı dolaşarak gıda kolilerini yurttaşlara ulaştırarak derin bir nefes almalarını sağladı. Mahalle muhtarlarıyla koordineli yürütülen çalışmayla içerisinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu gıda kolilerinin ilk 35 bin adedi hızlıca yurttaşlara ulaştırıldı. Koli dağıtımlarını aralıksız sürdüren ekipler, 188 adet gıda kolisini ise kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Mezitli İlçesi Tepeköy Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlara götürdü.

“Bu gıda yardımı da vatandaşlarımıza can suyu olacaktır”

Tepeköy Mahallesi’nin 1974 nüfus ve yaklaşık 900 haneye sahip olduğunu belirten Tepeköy Mahalle Muhtarı Nevzat Kurt, Tepeköy’ün Mezitli’nin yerleşik en büyük mahallesi olduğunu söyledi. Bahçecilikle uğraşıp ağırlıklı olarak şeftali üretimi yapan mahalle sakinlerinin şu günlerde büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden Kurt, yapılan gıda yardımının mahalle sakinlerine can suyu olacağını vurguladı. Muhtar Kurt, şöyle dedi:

“Burada kurallara uyarak evden dışarı pek çıkmayan, maddi durumu zayıf ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza elimizden geldiğince kolileri ulaştırıyoruz. Vahap Başkanımız’a bu gıda yardımı için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki Ramazan Ayı gelmeden bu gıda kolileri geldiği için de ayrıca teşekkür ederim. Şu anda biz mevsimde tek meyve üretimi yapıyoruz. 12 ayda 1 ay bizim hasat mevsimimiz var. Çiftçilerimizin ‘kıtlık zamanı’ dediği bir zamandayız. Bir taraftan da virüs kıtlık zamanına denk geldi. Bu gıda yardımı da vatandaşlarımıza can suyu olacaktır”