BÜYÜKŞEHİR, 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİNİ BAŞLATTI

BÜYÜKŞEHİR, 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİNİ BAŞLATTI

BÜYÜKŞEHİR, 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİNİ BAŞLATTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla iki AVM’de resim ve fotoğraf sergisi açıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin koordinesinde devam eden sergiler, 8 Mart’a kadar Mersinlilerin beğenisine sunulacak. Park ve Bahçeler Dairesi ise kentin işlek noktalarına hem baharın gelişini hem de 8 Mart’ı simgeleyen mor renkte kelebekler yerleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinin başlangıcını yaptı. Büyükşehir, iki noktada açılan resim sergileriyle Mersinlilere görsel şölen sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, kentin işlek noktalarına mor renkte kelebekler yerleştirdi. Hem 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü hem de baharın gelişini simgeleyen figürler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Sergiler, 8 Mart’a kadar açık kalacak

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, her 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarında oluğu gibi bu yıl da bir dizi etkinlikle kadınların gününü kutluyor. Palm City ve Saya Park AVM ile yapılan iş birliği doğrultusunda açılan sergiler, Mersinlilerden büyük ilgi görüyor.

Palm City’de “Tütün’ün Öyküsü” isimli fotoğraf sergisi vatandaşların beğenisine sunulurken, Saya Park’ta ise 15 ülkeden 20 uluslararası kadın sanatçının resimleri sergileniyor. Sergiler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne kadar açık kalacak.

Tutal: “Emek veren tüm tarım işçilerinin görünür kılmasını istiyorum”

Fotoğraf sanatçısı Yıldız Özlütaş Tutal, tütün işinde emek veren tarım işçilerini 3,5 yıl boyunca fotoğraflayarak, toprağa düşmesinden pazar aşamasına kadar tütünle ilgili tüm işlemleri karelere yansıttı. Fotoğraf sergisi hakkında bilgi veren Tutal, “Burada özellikle tarımı, emeği vurgulamak istiyorum. Çünkü çok ciddi anlamda bir emek süreci yaşıyorlar. Benim bu çalışmam 3,5 yılda ancak tamamlanabildi. Bu ikinci sergi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Palm City’nin destekleriyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü süresince açık olacak. Herkesi bekleriz” dedi.

2 çocuğuyla birlikte sergiyi gezen Dilara Çakır, sergiyi çok beğendiğini dile getirerek, “Çok güzel bir sergi. Baktığım zaman emek verilmiş. Hem yapılan işleme emek verilmiş hem de fotoğrafı çeken kişinin şahsi bir emeği var. İyi çalışılmış, kendilerini buradan takdir ediyoruz. Emek ne olursa olsun her zaman önemli” dedi.

Çelik: “Her resimde farklı bir hikaye”

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Türkiye Temsilcisi ressam Seher Söyleme Çelik ise Palm City’de kurulan fotoğraf sergisinin detayları ile ilgili şunları söyledi:

“Sanat Birliğimiz’de tüm sanat dallarını içeren çalıştay, sempozyum ve festivallerle sanat dallarımızı ilerletiyoruz. Halkla buluşturuyoruz. Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bizler de Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Karma Resim Sergisi olarak katkı sunduk.  Bundan dolayı da çok mutluyuz, farklı bir renk kattığımız için. Bundan sonra da beraber çalışmak isteriz. 15 ülke, 20 sanatçı. Türkmenistan'dan Arnavutluk’a, Rusya’dan Romanya'ya varana kadar özellikle kadın sanatçılarımızın eserleri ile burada vatandaşlarla bir aradayız. Çok güzel, çok yoğun bir ilgi var Saya Park’ta. Mersin halkını bekliyoruz. Seçilen resimler; zor durumda olan hem kadınların hem de ülkelerin sanatçılarının resimleri. Özellikle onun için de gelip izlemelerini tavsiye ederim. Her resimde farklı bir hikaye var. Bunun anlamı da çok güzel. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu bu güzel etkinliklerin içinde bulunduğumuz için çok mutluyum.”

Büyükşehir, kavşaklara mor renkte kelebekler yerleştirdi

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ise hem 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hem de baharın gelişi dolayısıyla kentin işlek noktalarına mor renkli kelebekler yerleştirdi. Taş Bina önü, Balıkçı Barınağı, Muğdat Kavşağı, Göçmen Kavşağı (Adnan Menderes üzeri), Marina önü Kavşağı, Merkez PTT Kavşağı (Adnan Menderes üzeri) ve Babil Kavşağı’na (Adnan Menderes üzeri) yerleştirilen kelebekler, Park ve Bahçeler Dairesi atölyelerinde üretildi. Ekipler, geçen sene imal ettikleri ürünleri yeniden revize ederek, vatandaşların beğenisine sundu.