BÜYÜKŞEHİR AŞHANE’SİNDE PİŞEN YEMEKLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYOR

BÜYÜKŞEHİR AŞHANE’SİNDE PİŞEN YEMEKLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYOR

BÜYÜKŞEHİR AŞHANE’SİNDE PİŞEN YEMEKLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınının etkisini giderek artırmasıyla birlikte tüm birimleriyle koordineli yürüttüğü çalışmalara devam ederken, sosyal belediyecilik anlayışıyla ortaya koyduğu hizmetlerini de sürdürüyor. İhtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli vatandaşlara hafta boyunca 3 çeşit yemek dağıtan Büyükşehir, “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası”nda yaş almış yurttaşları unutmayarak, onlara sürprizler hazırladı. 

Büyükşehir ekipleri, ilk olarak Yoksul ve Yaşlılar Derneği’ne, ardından İyilik ve Yardım Vakfı Huzurevi’ne gitti. Hazırladıkları hediye paketlerini virüs tehdidine karşı güvenlik önlemleri alarak temas etmeden teslim eden ekipler, yaş almışlara kendilerini yalnız hissettirmedi. “Evde Sağlık ve Bakım” hizmetinden yararlanan yaş almışlar ile Alzheimer tedavisi gören vatandaşlara da çeşitli hediyeler sunuldu.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de etkisini artarak gösteren Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı tüm birimleriyle teyakkuz halinde kalarak yürüttüğü çalışmalara devam ederken, sosyal belediyecilik anlayışıyla ortaya koyduğu hizmetlerini de sürdürüyor. İhtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli vatandaşlara hanede yaşayan kişi sayısı kadar hafta boyunca 3 çeşit yemek dağıtan Büyükşehir, “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası”nda yaş almış yurttaşları unutmayarak, onlara sürprizler hazırladı. 

Yemekler Büyükşehir’in Aşhane’sinde pişiyor, ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Aşhane’de steril koşullarda hazırlanan yemekler, hafta boyunca ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli vatandaşların evine ulaşıyor. Virüs salgınına karşı daha da artırılan hijyen önlemleriyle pişen sıcacık yemekler, yurttaşların sofrasında yerini alıyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmasının yasaklandığı bugünlerde ekipler, yemek dağıtımını aralıksız sürdürüyor. Dağıtımı gerçekleştiren ekipler, koruyucu tulum, maske ve eldiven ile hizmet veriyor.

Büyükşehir’den yaş almışlara yarım elma gönül alma

Büyükşehir, yardıma muhtaç ve engelli vatandaşların yanı sıra virüs tehdidine karşı evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üzeri bireylere yardım ulaştırmaya devam ederken, huzurevinde hayatını sürdüren yaş almışların da yanında olarak, onlara kendilerini yalnız hissettirmiyor.  “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” kapsamında yaşlı bireylere hediyeler hazırlayan Büyükşehir, geçirilen zor günlerde küçük mutluluklar yaşatıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan ekipler, ilk olarak Yoksul Yaşlılar Derneği’ne 70 adet, ardından İyilik ve Yardım Vakfı Huzurevi’nde yaşayan yaşlı bireylere, içinde banyo malzemeleri ve kolonya bulunan 60 adet hediye paketini güvenlik tedbirleri kapsamında içeriye girmeden sundu. Hediyeleri Huzurevi Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Ertan Eren kabul etti. Yaş ortalamasının 73 olduğu İyilik ve Yardım Vakfı Huzurevi’nde 15 gündür gerekli tedbirlerin alındığını belirten Ertan Eren, “Böyle bir destek bizlere önemli bir katkı sağlayacak. Bunun için de bu katkılarından dolayı Başkanımız’a yaşlılarımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık ve Bakım Ekibi’nden bakım hizmeti alan yaş almış bireyler ile Alzheimer tedavisi gören yaşlı bireyler de aldıkları hediyeler ile mutlu oldu.