BÜYÜKŞEHİR, ATATÜRK PARKI VE KÜLTÜR PARK’TA TAŞ TAHKİMAT ÇALIŞMASI BAŞLATTI

BÜYÜKŞEHİR, ATATÜRK PARKI VE KÜLTÜR PARK’TA TAŞ TAHKİMAT ÇALIŞMASI BAŞLATTI

BÜYÜKŞEHİR, ATATÜRK PARKI VE KÜLTÜR PARK’TA TAŞ TAHKİMAT ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kültür Park ve Atatürk Parkı’nı içine alan sahil şeridinde dalgaların karaya zarar vermemesi adına taş tahkimat çalışması başlattı. İki bölgede farklı alanlarda yürütülecek çalışma 1500 metreyi kapsıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kültür Park ve Atatürk Parkı’nı içine alan sahil şeridinde düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.  Mersinli vatandaşların keyifle vakit geçirdiği sahilin kıyı şeridinde bazı bölgelerde dalga aşındırmalarının önlenmesi adına taş tahkimat çalışması yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekiplerinin 1500 metrelik alanda planladığı çalışmaların 1100 metresi Orkide Cafe önü, Mersin İdmanyurdu Meydanı, Miyav Park önü ile Hilton Oteli arasında olmak üzere Kültür Park’ta yapılıyor. Çalışmaların başladığı 400 metrelik alan ise Atatürk Parkı’nda yer alıyor.

Dalgaların kayalar içinde sönerek karaya zarar vermemesi amaçlanıyor

Yapılan tahkimat çalışması ile vatandaşların en çok vakit geçirdiği açık alanlardan olan Atatürk Parkı ve Kültür Park’ı içine alan kıyı kesiminde dalgaların kayaların içinde sönerek karaya zarar vermemesi amaçlanıyor.

Atatürk Parkı’nda yapımına başlanan çalışmayla 400 metre uzunluğunda 30cmx70cm boyutlarında parapet duvarı yapılacak. Burada imalatı tamamlayan ekipler, çalışmalara Kültür Park’ta devam edecek.

Ekipler sürdürdükleri çalışma kapsamında 0-400 kg arası taşlarla önce zemin oluşturuyor, 400 kg-2 ton arası taşlarla da şablonu yapan ekipler, 2-4 ton arası kayalarla dalgayı kıracak platform inşa ediyor. 3 ayda bitirilmesi öngörülen proje sahasının tamamında yaklaşık olarak 60 bin ton taş tahkimatı yapılması planlanıyor.