BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ SOKAKTAKİ CANLAR İÇİN BİRÇOK NOKTAYA MAMA BIRAKIYOR

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ SOKAKTAKİ CANLAR İÇİN BİRÇOK NOKTAYA MAMA BIRAKIYOR

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ SOKAKTAKİ CANLAR İÇİN BİRÇOK NOKTAYA MAMA BIRAKIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle tüm birimleriyle koordineli olarak yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Halk sağlığını korumak adına önemli çalışmalar gerçekleştiren Büyükşehir sokaktaki sahipsiz canları da unutmuyor.

Sokaktaki canların beslenme kaynağının büyük bölümünü oluşturan kafe ve restoranların salgına karşı kapatılması, açık olanların da yoğunluğunun azalması sebebiyle besin bulmakta güçlük çeken hayvanların imdadına Büyükşehir yetişiyor. Geçirilen kritik süreçte haftanın 7 günü hayvan besleme odaklarına mama bırakmayı sürdüren Büyükşehir ekipleri, kedi evleri ve köpek besleme odakları dışında da birçok noktaya mama bırakıyor.

Ekipler ayrıca hayvan severler aracılığıyla yayla bölgelerinde ve kent merkezinde mama dağıtımı yapıyor, daha çok sokak hayvanına ulaşıyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyayı saran ve etkilerini Türkiye’de de gösteren Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı tüm birimleriyle teyakkuz halinde yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Vatandaşları, halk sağlığını ve bireysel sağlıklarını korumak adına mümkün olduğunca evden çıkmamaya teşvik eden Büyükşehir, evi sokaklar olan ve kafe ve restoranların kapanması nedeniyle besin bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarını da unutmuyor. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, haftanın 7 günü sahipsiz canlar için birçok noktaya mama ve su bırakıyor.

Hayvan dostu Büyükşehir sokak hayvanlarının yanında

Büyükşehir Belediyesi, geçirilen kritik süreçte haftanın 7 günü hayvan besleme odaklarına mama bırakmayı sürdürürken, kedi evleri ve köpek besleme odakları dışında da birçok noktaya mama bırakıyor. Sokaktaki canların beslenme kaynağının büyük bölümünü oluşturan kafelerin ve restoranların Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında kapatılması, açık olanların da yoğunluğunun azalması sebebiyle besin bulmakta güçlük çeken hayvanların imdadına Büyükşehir yetişiyor.

Bu kapsamda Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Balıkçı Barınağı’nda bulunan kedi evi, Miyav Park ve Kocavilayet ilçesinde bulunan köpek besleme odağının da aralarında bulunduğu pek çok noktada mama ve su dağıtımı gerçekleştirdi. Yurttaşların, hayvanseverlerin ve gönüllülerin virüs salgınına karşı tedbir amaçlı çoğunlukla evde olduğu şu günlerde Büyükşehir ekipleri hayvanlara kendilerini sahipsiz hissettirmeyecek. 

Ayrıca, çok sayıda hayvana evsahipliği yapan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde de hayvanların beslenmesine aralıksız devam ediliyor