BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARIYLA EL ELE

BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARIYLA EL ELE

BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARIYLA EL ELE

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de de etkilerini günden güne artıran Koronavirüs salgınına karşı Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde önlemler alarak, birçok alanda önemli çalışmalar gerçekleştirirken, bu süreçte kendinden çok hastasını düşünen sağlık personeliyle de el ele yürüyor.

Büyükşehir, sağlık çalışanlarının ardından eczacı ve eczane personeline de toplu taşıma hizmetini ücretsiz hale getirdi. Personel, Mersin Eczacı Odası’nın hazırlattığı ve üyelerine gönderdiği kartları göstererek, Büyükşehir bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebilecek.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde ve tüm birimlerin seferberliğinde önemli çalışmalar yürütüyor. Salgının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini artırdığı bugünlerde Büyükşehir, özveriyle hizmet veren sağlık çalışanlarıyla el ele yürüyor.

Büyükşehir, yurttaşların bu süreci hem ekonomik hem de sağlık güvenliği açısından daha rahat atlatabilmesi için uygulamaya koyduğu hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek, sağlık çalışanlarının ardından eczacı ve eczane personeline de toplu taşıma hizmetini ücretsiz hale getirdi. Personel, Mersin Eczacı Odası’nın hazırlattığı ve üyelerine gönderdiği kartları göstererek, Belediye bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Eczacı ve eczane personeli, Belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgınına karşı aldıkları önlemleri ve bu süreç içinde yurttaşlara yapılacak sosyal yardımları anlattığı Mersinliler’e seslenişinde, tüm sağlık çalışanlarının toplu taşıma hizmetinden ücretsiz olarak yararlandığını, bunun yanında Aile Sağlığı Merkezi’ndeki tüm sağlık çalışanlarına, talep etmeleri halinde ulaşım için özel servis ve yemek hizmeti verildiğini belirtmişti. Bu kapsamda, sağlık çalışanlarının ardından görevlerine ara vermeden devam eden eczacı ve eczane personeli de Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Belediye otobüslerinden ücretiz olarak faydalanmaya başladı.

Özgün Sağır: “Eczacılar olarak elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz”

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, içinde bulunulan sürecin çok sıkıntılı olduğunu, salgınla karşı karşıya kalındığı için sağlık çalışanlarına çok fazla iş düştüğünün farkında olduklarını dile getirerek, “Eczacılar olarak elimizden gelenin fazlasını şu an yapıyoruz. Tabi bizim planlarımız sadece bugün için değil. Bundan sonraki günlere göre de plan yapmak zorundayız. Ona göre çalışmalarımıza devam ediyoruz. Salgınla ilgili mücadelede eczacılar ön planda. Biz de tüm meslektaşlarımızı düşünerek, gerekli koruyucu tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz. Tabi moral ve motivasyon da çok önemli. O yüzden Sayın Vahap Seçer’in hayata geçirdiği gerek eczacı gerek eczane teknikerlerinin Belediye otobüslerinden ücretsiz faydalanabilmesi, bizler adına çok olumlu. Bu hizmetten faydalanabilmek için eczacılarımızın ve eczane teknikerlerimizin, onlar için özel olarak hazırlanmış olan kartları kullanmaları gerekiyor. Bu kartları otobüse binerken, yetkililere göstermeleri ücret ödememeleri için yeterlidir” dedi.

“Bu hastalık tüm toplumla ilgili bir hastalık”

İlerleyen süreçte, ihtiyaç halinde Büyükşehir ile farklı çalışmalar yürütebileceklerini kaydeden Özgün Sağır, “Biz daha öncesinde de Belediyemiz ile farklı ortak işler yapmıştık. İlerleyen süreçte ihtiyaç halinde daha farklı daha iyi işler yapacağımıza da inanıyorum. Vahap Bey’in de sağlıkçılar yönündeki ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik hassasiyetini bildiğim için bunu rahatlıkla söyleyebilirim” ifadelerine yer verdi. Sağır, bu süreçte sağlıkçıların, belediyelerin ve il yöneticilerinin çok hassas çalıştığını ifade ederek, “Bizim de halkımızdan bir isteğimiz var, lütfen evde kalın, lütfen dışarıya çıkmayın. Bu hastalık sadece sizinle ilgili bir hastalık değil, toplumla ilgili bir hastalık” diye konuştu.