BÜYÜKŞEHİR, OTOBÜS ŞOFÖRÜ KADINLARI GÜNÜN İLK SEFERİNDE ÇİÇEKLERLE KARŞILADI

BÜYÜKŞEHİR, OTOBÜS ŞOFÖRÜ KADINLARI GÜNÜN İLK SEFERİNDE ÇİÇEKLERLE KARŞILADI

BÜYÜKŞEHİR, OTOBÜS ŞOFÖRÜ KADINLARI GÜNÜN İLK SEFERİNDE ÇİÇEKLERLE KARŞILADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde güneş doğmadan direksiyonlarının başına geçen otobüs şoförü kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilk yolcuları çiçekler oldu.

Başkan Vahap Seçer’in kutlama mesajının yer aldığı çiçekleri sabah saat 05.00’teki ilk seferlerinde karşılarında gören otobüs şoförü kadınlar, güne daha mutlu ve umutlu başladı. Yolcularına da hediye etmek üzere otobüsleri çiçeklerle süslenen kadınların mutluluğu, tüm kente yayılmak üzere yola çıktı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, otobüs şoförü kadınları sabah gün aymadan çiçeklerle karşıladı. Mersinden Koop Kadın Kooperatifi bünyesinde çalışmalar yürüten 20 kadın tarafından 8 Mart’ta kentin çeşitli noktalarında dağıtılmak üzere özenle hazırlanan çiçekler, ilk olarak otobüs şoförü kadınlara yoldaş oldu.

Sabah 05.00’te Eski Otogar Sahası’ndan araçlarını teslim alan otobüs şoförü kadınları, çıkış noktasında Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kutlama mesajının yer aldığı çiçekleri kadınlara emanet eden Dokucu, şoförlerin yolculara da hediye etmeleri için araçlarını çiçeklerle süsledi. Kadın otobüs şoförleriyle başlayan mutluluk, kente yayılmak üzere yola çıktı.

“Mutlu olduk, çok güzel oldu bizim için”

Otobüs şoförü kadınlardan 34 yaşındaki Betül Arslan Kılıç, her sabah olduğu gibi 8 Mart sabahı da 9 yaşındaki oğlu Kağan’ın üstünü örterek, işinin başında olmak için evden çıktığını söyledi. Kılıç, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karşılaştığı incelik sayesinde gününün renklendiğini ifade etti. Anne ve babasının tır şoförü olmasından gelen bir tutkuyla işini severek yaptığını dile getiren Kılıç, “Trafikte olmayı, araba kullanmayı çok seviyorum. Bu, benim yapabileceğim en güzel işti. Başta ‘5’te uyanmak zor olacak mı, nasıl olacak?’ diye düşünüyordum. Ama kesinlikle zor olmuyor, seve seve işe geliyoruz. İnsanların bizi direksiyon başında gördüklerinde verdikleri tepkiler her şeye bedel. Şu anda da bir sürprizle karşılaştık. Saat sabah 5. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanımız Şerife Hanım geldi, bizi Vahap Başkanımız’ın mesajıyla çiçekleriyle karşıladı. Beklemiyorduk, mutlu olduk, çok güzel oldu bizim için” diye konuştu.

“Vahap Başkanımız bize gerçekten güzel iş imkanları sunuyor”

Başkan Vahap Seçer’in kadınlara istihdam sağlayarak, ekonomik özgürlüklerini ellerinde tutabilmelerine büyük katkılar sağladığını da dile getiren Kılıç, “Vahap Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz. Bize gerçekten güzel iş imkanları sunuyor. Sadece belediye otobüsü şoförlüğünde değil, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir çok iş imkanı sundu. Biz kadınlar her işte varız. Daha önce de böyle oldu, şu anda da böyle” dedi.

“Bugün daha mutlu bir gün”

Emekçi bir kadın olarak tek başına, birisi Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan, diğeri üniversiteye hazırlanan Burak ve Bensu adlı iki çocuğunun okumasına destek olduğunu belirten 40 yaşındaki Nuray Bölük ise 8 Mart’ta karşılaştığı sürprizin kendisine kelimelerle anlatılamayacak bir mutluluk yaşattığını belirtti. Nuray Bölük, şunları söyledi:

“Böyle bir mesleği yaptığım için son derece gurur duyuyorum. Bugün, Kadınlar Günü dolayısıyla bizi çok mutlu ettiler. Her zaman olduğu gibi bugün de hatırlanmak bizi onurlandırdı. Kadınlar Günü dolayısıyla bizi çiçeklerle karşıladılar. Bunun için Vahap Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum. Diğer kadınlarımıza da iletmek üzere bize çiçekler verdiler. Bugün daha mutlu bir gün. Böyle özel bir günde yine işimizin başında olmak çok güzel. Her koşulda çalışıyor olmak, emekçi kadın olabilmek, dimdik ayakta durabilmek ve kadının gücünü gösterebilmek adına kelimelerle ifade edilemeyecek kadar mutluyum.”