BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’TA GRUP YOLLARININ SORUNLARINI BİR BİR ORTADAN KALDIRIYOR

BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’TA GRUP YOLLARININ SORUNLARINI BİR BİR ORTADAN KALDIRIYOR

BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’TA GRUP YOLLARININ SORUNLARINI BİR BİR ORTADAN KALDIRIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geniş alana sahip Tarsus’un dört bir noktasındaki grup yollarında on yıllardır yaşanan sorunları çözüme kavuşturuyor. Yaramış-Çöplü-Kefeli, Pirömerli-Boztepe-Böğrüeğri ve Kelahmet-Özel Bahşiş-Kulak Mahalleleri grup yollarında bakım ve asfalt faaliyetlerini tamamlayan ekipler, şimdi de geçmişi bataklık olan ve çoğunluğu okaliptüs ağaçlarından oluşan Tarsus Karabucak Ormanı içinden geçen yolda kapsamlı bakım, onarım ve asfalt çalışması yaptı.

Tarsus’a bağlı Yeşiltepe, Özel Bahşiş ve Kulak Mahalleleri ile çevrede bulunan diğer yerleşim yerinde yaşayan vatandaşların kullandığı ve yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki yolda yapılan çalışma memnuniyetle karşılandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde kent merkezlerinde uygulamaya konulan çok sayıda altyapı hizmetinin yanı sıra bağlı mahallelerin en büyük beklentileri olan ve on yıllardır çözülemeyen grup yollarındaki problemler seri şekilde ortadan kaldırılıyor.

Grup yolları asfaltlanıyor

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü ekipleri, merkeze bağlı Yaramış-Çöplü-Kefeli, Pirömerli-Boztepe-Böğrüeğri ve Kelahmet-Özel Bahşiş-Kulak Mahalleleri grup yollarında bakım ve asfaltlama faaliyetlerini tamamladı. Ekipler, Tarsus’un güney kısmında bulunan ve 1930’lu yıllarda bataklık olan bölgenin kurutulması amacıyla çoğunluğunu okaliptüs ağaçlarının dikilmesiyle oluşturulan Karabucak Ormanı içinden geçen yolda da kapsamlı bakım, onarım ve asfaltlama faaliyeti gerçekleştirdi.

2 kilometre uzunluğundaki yolda asfalt çalışması

Tarsus’un Yunus Emre Mahallesi sınırlarından geçerek başlayan ve Yeşiltepe, Özel Bahşiş ve Kulak Mahalleleri ile çevrede bulunan diğer yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların da sıklıkla kullandıkları yolda, sürekli çökme oluşan noktalarda zemin tamamen söküldü. Tabanı yumuşak toprak veya çamurdan oluşan bölgede sorunlu noktalarda kot düşürülerek, ardından tabana kayalar dolduruldu.

Tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bölgede ağır tonajlı araçların da sürekli geçiş yapmasından dolayı devamlı olarak çöken yolun zemin güçlendirme faaliyetlerine azami özen gösteren Büyükşehir ekipleri, taş doldurulan noktalarda sıkıştırma faaliyeti de yürüttü. İki finişer iş makinası ve onlarca personelle yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki yolda asfalt serme çalışması yapıldı. Çalışmalar nedeniyle araç trafiğine kapatılan yolda, geçişler kontrollü olarak tali yollardan sağlandı.

Tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu mahallelerin muhtarlarından teşekkür

Yeşiltepe Mahalle Muhtarı İmadettin Söyleme, Karabucak yolunda uzun yıllardır sorun yaşandığına ve geçmişte yapılan kaplama çalışmalarının ise kısa sürede yeniden sıkıntı oluşturduğuna dikkat çekerek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde, Karabucak yolunda zemin tamamen sökülüp, kayalarla güçlendirme ve asfaltlama çalışması yapıldı. Yapılan işlemlerden dolayı Başkanımız’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Özel Bahşiş Mahalle Muhtarı Mehmet Güllü de bölgelerinde tarımsal faaliyetlerin yoğun şekilde yapıldığını ve Karabucak yolunun sıklıkla kullanıldığını ifade ederek, “Yolun zemininin bozuk olması geçiş esnasında sorun yaşanmasına neden oluyordu. Bu şekilde yapılması gerçekten çok güzel” diye konuştu.

Kulak Mahalle Muhtarı Necati Şen de grup yolunu kullanan vatandaşların çektikleri sorunların sona ermesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, teşekkürlerini iletti.