BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK: ÇOK SESLİ ÇOCUK KOROSU

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK: ÇOK SESLİ ÇOCUK KOROSU

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK: ÇOK SESLİ ÇOCUK KOROSU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültür-sanat etkinliklerinde bir ilke daha imza atıyor ve miniklerden oluşacak  “Çok Sesli Çocuk Korosu”nu kuruyor.

7-13 yaş arası çocuklardan oluşacak olan koro için başvurular, Forum AVM önünde bulunan iletişim bürosunda, seçmeler ise 1 Mart Pazar günü saat 13:00’de MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentteki kültür ve sanat etkinlikleri kadar bu alandaki eğitim çalışmalarına da büyük önem veriyor. Resim, müzik, tiyatro, el sanatları gibi alanlarda her yaşa hitap eden ücretsiz eğitimler sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak “Çok Sesli Çocuk Korosu”nu kuruyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulacak olan koro, 7-13 yaş arası çocuklardan oluşacak.

Seçmeler 1 Mart Pazar günü yapılacak

Başvurular, Forum AVM önünde bulunan iletişim bürosunda. Çok Sesli Çocuk Korosu seçmeleri ise 1 Mart 2020 Pazar günü saat 13:00’de, MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Verilecek eğitimle, seçmeler sonucu koro eğitimine hak kazanan çocuklara müzik becerilerini geliştirme ve ses eğitiminin yanı sıra çok sesli koro kültürü öğretilecek. Müziğe yatkın çocukların bir araya gelerek kaynaşacağı ve temel müzik eğitimi alarak grup çalışması, sahne eğitimi, topluluk karşısında kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilme gibi eğitimlerin verileceği bir süreç yaşanacak.

Bengi İspir Özdülger: “Yeteneği olanları belirleyeceğiz ve yönlendireceğiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk kez ‘Çok Sesli Çocuk Korosu’nun kurulacağına dikkat çeken Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger, “Başkanımız Vahap Seçer, kültür ve sanat etkinlikleri kadar bu sanat dallarının eğitimine ve yeni projelere de önem veren birisi. Başkanımız’ın talimatı ve verdiği destekle, bizler de Daire Başkanlığımıza bağlı tiyatro, resim, müzik, el sanatları gibi alanlarda, her yaştan vatandaşımıza ücretsiz eğitim veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilk kez ‘Çok Sesli Çocuk Korosu’ kuruyoruz. Çocuklarımızı derslerindeki başarılarının yanı sıra bu tür alanlardaki yeteneklerine göre de değerlendirmek gerekiyor. Yeteneği olanları belirleyeceğiz ve yönlendireceğiz. Bu konuda Mersin Büyükşehir Belediyesi daima çocuklarımızın yanındadır” dedi.