BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİNDE EVDEN EVE EĞİTİM DESTEĞİ

BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİNDE EVDEN EVE EĞİTİM DESTEĞİ

BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİNDE EVDEN EVE EĞİTİM DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 8 noktada hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde görevli 177 öğretmen, Koronavirüs salgını sürecinde de öğrencilerini yalnız bırakmıyor.

Salgın sebebiyle eğitim ve öğretime ara veren kurs merkezlerindeki öğrenciler, yaklaşan üniversite sınavına uzaktan eğitim sistemiyle evlerinden hazırlanıyor. Kurs merkezi öğretmenleri ise kurulan WhatsApp grupları üzerinden veya özel olarak hem öğrencilerin dersle ilgili sorularını yanıtlıyor, hem de bu süreçte öğrencilere psikolojik destek sağlıyor.

MERSİN / (FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kentin 8 noktasında 4 bin 376 gence hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde görevli öğretmenler, Koronavirüs salgınının etkisini arttırmasıyla verilen aranın ardından derslerini evlerinde takip eden öğrencilerine desteğini sürdürüyor.

Kurs merkezlerinde görevli 177 öğretmen, uzaktan eğitim sistemi üzerinden derslerine çalışan öğrencileri bu zorlu süreçte de yalnız bırakmıyor.

Büyükşehir’in öğretmenleri “okul her yerdir” bakış açısıyla öğrencilerinin yanında

Koronavirüs salgınının Türkiye’yi de etkisi altına aldığının açıklanması üzerine kurs merkezlerini tatil ederek öğrencilerin evlerinde güvenle kalmalarını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, uzaktan eğitim sistemine geçiş yapmıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinde yer alan “Kurs Merkezi Uzaktan Eğitim” sistemiyle yaklaşan üniversite sınavına çalışan öğrencilere, kurs merkezlerinde görevli 177 öğretmen de evden destek sağlıyor.

Merkez, Tarsus, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık ve Anamur’da hizmet veren kurs merkezlerinin tamamında görev alan toplam 177 özverili öğretmen, Hababam Sınıfı’nın öğretmeni Mahmut Hoca’nın unutulmaz “Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir.”  tanımını benimseyerek, bu süreçte iletişim araçları aracılığıyla uzaktan da olsa öğrencilerinin yanında oluyor.

177 özverili öğretmen öğrencilerini bu süreçte de yalnız bırakmıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 3 aydan kısa bir süre kala uzaktan eğitim sistemiyle derslerine çalışmayı sürdüren öğrenciler, şu günlerde en çok çözemedikleri sorularda destek alabilecekleri bir öğretmene ve sınav yaklaştıkça artan streslerini kontrol altına alabilmek için sohbet etmeye ihtiyaç duyuyor. Kurs merkezlerindeki öğretmenler, bu süreçte evlerinden öğrencilerine destek sağlıyor. Kurs merkezleri tatil edilmeden sınıf bazlı kurulan WhatsApp grupları üzerinden veya bireysel olarak öğrencilerinin durumunu takip eden öğretmenler, sorularının çözümüne de destek oluyor. Takıldıkları soruları öğretmenlerine gönderen öğrenciler, kısa bir süre içerisinde yanıt alabiliyor. Öğretmenler, ayrıca kaygı durumlarının önüne geçmek amacıyla öğrencilerine uzaktan psikolojik destek de sağlıyor.

“Ailelerimiz ve öğrencilerimizle dayanışma içinde olduk”

Kurs merkezlerinin rehber öğretmenlerinden Canan Serin, eğitim ve öğretime ara vermeden önce yaptıkları çalışmalardan, “Yüz yüze eğitim sürecinde öğrencilerimizle birebir ilgilenirken, onların evlerinde de çalışma ortamlarını görerek planlamalar yapıyorduk. Ev ziyaretlerinde hem akademik hem sosyolojik hem de psikolojik desteklerimizi sağlayarak, ailelerimizle ve öğrencilerimizle dayanışma içinde olduk” sözleriyle bahsetti.

“Yine hem öğrenci hem ailelerimiz ile işbirliği içerisindeyiz”

Koronavirüs salgını nedeniyle her koşulda olduğu gibi bu süreçte de öğrencilerine destek sağladıklarını belirten Serin, şöyle konuştu:

“Şimdi ise COVID-19 salgını nedeniyle geçilen uzaktan eğitim sürecinde yine aynı şekilde hem öğrenci hem de ailelerimiz ile işbirliği içerisindeyiz. 8 ilçemizde eğitim ve öğretim gören 4 bin 300’ün üstündeki öğrencimize rehber öğretmenleri olarak evde ders çalışma programları hazırladık. Bununla birlikte sınıf rehber öğretmenlerimizin öncülüğünde Whatsapp grupları kurularak, günlük soru çözümleri yapılmaktadır. Ayrıca Açı TV üzerinden gerek konu anlatımları gerekse deneme sınavları ile öğrencilerimiz desteklenmektedir. Haftada en az bir kez velilerimiz aranarak, bilgilendirmeler yapılıyor, öğrencilerimiz hakkında da bilgi alınıyor. Bu bilgileri öğretmenlerimiz, kurum rehber öğretmenlerine raporlandırıyor. Raporlar doğrultusunda kurum rehber öğretmenleri olarak öğrencilerimize dönüşler yapıp, süreci daha verimli geçirmeleri konusunda yönlendirmeler yapıyoruz.”