EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

İkameti Mersin Mezitli Akdeniz Mahallesi'nde olan 24 yaşındaki Ebru Aras boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürüldü.

1 Ocak 2020 Çarşamba günü saat 18.00 sıralarında Iğdır Kazım Karabekir Caddesi'nde meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde oturan bir çocuk annesi Ebru A., yaklaşık 3 ay önce henüz eşini terk edip, Iğdır'a geldi.
Burada ev kiralayan Ebru Aras'ı bulan, Ağrı Doğubayazıt'a ki bir İmam Hatip Lisesinde Okul Müdür Yardımcısı olarak çalışan eşi U. A. kente geldi. Eşinin evine giden U. A., kapıyı çalıp, içeri girdi. Bu sırada iddiaya göre, ikili arasında tartışma çıktı.
Tartışmanın büyümesi üzerine U. A., yanında getirdiği tabanca ile Ebru Aras'ya ateş etti. Ebru Aras kanlar içinde yere yığılırken, Umut A. kendisini de göğsünden vurdu.
Silah sesini duyan komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, Ebru Aras'ı banyoda, U. A.'yı ise odada kanlar içinde buldu.
Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde Ebru Aras'ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. İntihar ettiği düşünülen yaralı U. A. ise kaldırıldığı Iğdır Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Çiftin yüzde 95 enneli bulunduğu öğrenilen çocuklarının ise olay sırasında bakıcıda olduğu öğrenildi.
CİNAYET HAKKINDA IĞDIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA YAPTI
Iğdır Valiliği'nden olayla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “İlimizde 01.01.2020 tarihinde akşamüzeri yaşanan elim bir olayda E.A. hayatını kaybetmiş, kocası U.A. ise yaralı olarak devlet hastanesine kaldırılmıştır. İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan ilk incelemelere göre olayın Ağrı ili Doğubeyazıt ilçesinde ikamet eden U.A. isimli şahısla, Mersin’de ikamet kaydı olduğu anlaşılan eşi E.A. arasında gerçekleştiği değerlendirilmekte olup, maktul E.A’nın eşinden şiddet gördüğü yönünde İl Emniyet birimlerimize başvurusunun olmadığı tespit edilmiş, olayın ne şekilde gerçekleştiği yönünde adli tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.