EŞLERİNİZE SENİ SEVİYORUM DEMENİZDE HİÇBİR SAKINCA YOK

EŞLERİNİZE SENİ SEVİYORUM DEMENİZDE HİÇBİR SAKINCA YOK

EŞLERİNİZE SENİ SEVİYORUM DEMENİZDE HİÇBİR SAKINCA YOK

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; şiddete sıfır tolerans diyerek erkeklere seslendi: "Her gün yeni bir şiddet vakası duymak istemiyoruz. Eşlerinize 'seni seviyorum' demenizde hiçbir sakınca yok. Bunu söyleyin. Utanmayın. O sizin yol, hayat arkadaşınız" dedi. 


Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün organize ettiği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Ulu Cami önünde başlayan, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan bir yürüyüş düzenlendi. Başkan Mustafa Gültak'ın öncülük ettiği yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı. Etkinlikte turuncu maskeleriyle farkındalık oluşturan katılımcılar, düdükler çalarak, 'Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanet', 'Kadın Yaşasın, Dünya Yeşersin', 'Sevgi Yeşertir, Şiddet Soldurur', 'Kadın-Erkek Omuz Omuza Şiddete Karşı Mücadele' sloganları attı. 


"Kadınlarımızın kazanç elde etmesini sağladık"
Göreve geldikleri günden bu yana kadınlara çok fazla önem verdiklerinin altını çizerek konuşmasına başlayan Başkan Mustafa Gültak; "2 adet kadın, 1 adet de engelli kooperatifi kurulmasını sağladık.  Türkiye'de bu durum enderdir. Yetmez dedik; bakanlıktan hibe almalarını sağladık. Üretip kime satacaklar dedik. Belediyenin hizmet alanlarını onlara tahsis ettik. Ürettiler ve aracılara gerek kalmadan ürünlerini satmaya başladılar. Kadınların en büyük sıkıntılarından biri, bir kazancının olmamasıdır. Böylelikle kooperatifler sayesinde kadınlarımızın kazanç elde etmesini, evine katkı sunmasını sağladık" diye konuştu.
700'ün üstünde kadına 4,5 milyon TL'nin üzerinde kredi


"Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile 700'ün üstünde kadınımıza 4,5 milyon üzerinde kredi verilmesine öncülük ettik" diyen Başkan Mustafa Gültak; "Kadınlar bu sayede ya yeni iş kurdular ya da mevcut işlerini büyütme adına bu kredileri kullanarak istihdam sağlayıp, ailelerine katkı vermiş oldular. Bunlar 2 yılda yaptığımız işler. Yeter mi dedik? Hayır. Kültür ve Sanat Evlerimizin hepsinde Halk Eğitim ve Milli Eğitim üzerinden aldığımız hocalarla tüm kadınlarımıza bir meslek öğretme yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kimi dikiş, nakış, kimisi de sanatsal faaliyetleri öğreniyorlar. Bunlar bizi çok mutlu ediyor" dedi.
"Kadınlarımız 50 bin TL'nin üzerinde kazanç sağladı"
Pandemi sürecinde Türkiye'nin en büyük sıkıntılarından birinin maske üretimi olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak; "Her yer kapalıydı. Biz ne yaptık? Hazır  olan Kültür Sanat Evlerimizi hemen açtık. Kadınlarımıza görev verdik. Türkiye'de ilk maskeyi üreten belediyelerden biri olduk. Günlük 2 bin tanesini belediyeye, 3 bin tanesini de Toros Devlet Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarımıza vermek suretiyle toplamda 5 bin maske ürettik. O sıkıntılı günlerde maskeleri diken kadınlarımız 50 bin TL'nin üzerinde kazanç sağladı" şeklinde konuştu.
"Portatif havuzlarda 5 bin çocuğumuza yüzme öğrettik"
Başkan Gültak; "Seçim zamanında asfalt veya kaldırım yapmaya gelmiyoruz; Akdeniz'de insanlık dramını çözmeye geliyoruz demiştik. Belediye başkanları zaten asfalt kaldırım yapar. Önemli olan bu dramı çözmekti. İlk icraatlarımızdan biri Türkiye'de de bir ilk olan portatif havuzları kurmak oldu. 5 bin çocuğumuza yüzme öğrettik. O çocukların ve annelerin yüzlerindeki mutluluğu görmeliydiniz. Çok sevinçliydiler. Çünkü çocukların mutluluğu annelerin mutluluğuydu" dedi. 
"Her gün yeni bir şiddet vakası duymak istemiyoruz"
Başkan Mustafa Gültak 32 yıldır evli olduğuna dikkat çekerek, "Ben buralara gelirken eşim benim kahrımı çok çekti. Behiye Hanımı anmadan geçemem. Eşinin ne zaman geleceği, ne zaman nereye gideceği belli değil. Zor günlerinde eşi yanında olamıyor. Siyasetçinin eşi olmak çok zor" diye konuştu. Erkeklere de seslenen Başkan Mustafa Gültak; "Eşlerinize 'seni seviyorum' demenizde hiçbir sakınca yok. Bunu söyleyin. Utanmayın. O sizin yol, hayat arkadaşınız. Mutlu kadın, mutlu aile, mutlu bir aile mutlu bir toplum demektir. Mutlu bir toplum da mutlu bir ülkedir. Şiddete sıfır tolerans diyoruz. Kadına kalkan eller kırılsın diyoruz. Şiddete karşıyız. Her gün yeni bir şiddet vakası duymak istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 
Başkan Mustafa Gültak'ın konuşmasının ardından kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüşe katılanlar tarafından gökyüzüne turuncu balonlar bırakıldı.