EVİMİZ ATÖLYE” PROJESİ İLE KADINLAR KAZANIYOR, MERSİN KAZANIYOR

EVİMİZ ATÖLYE” PROJESİ İLE KADINLAR KAZANIYOR, MERSİN KAZANIYOR

EVİMİZ ATÖLYE” PROJESİ İLE KADINLAR KAZANIYOR, MERSİN KAZANIYOR

Başkan Seçer ve Meral Seçer, Evimiz Atölye projesini başarıyla tamamlayan Akdeniz ilçesi Şevket Sümer, Siteler ve Güneş Mahallelerindeki kadınlara katılım belgelerini verdi. Başkan Seçer, proje ile kadın emeğinin ekonomik değere dönüştüğünü belirterek, “Her zaman kadınlarımızın yanında olacağız” dedi. Sundukları katkıların bir lütuf olmadığını da vurgulayan Başkan Seçer, “Belediye Başkanınız olarak hepinize eşit hizmet götürmek zorundayım” diye konuştu.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, projedeki amaçlarının kadınların evde gizli kalmış iş gücünü ekonomiye yansıtmak olduğunu ifade ederek, “Yaptığımız projenin sonuçlarını da çok iyi görüyoruz. Kadınlarımız çok mutlu. Artık ekonomiden ziyade sosyalleşmelerinin onlar için ne kadar önemli olduğunu gördük. Bunu da artırarak devam ettireceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların evdeki gizli iş gücünü açığa çıkaran Evimiz Atölye projesini sürdürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaşı olduğu proje kapsamında Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Siteler, Güneş ve Şevket Sümer Mahallelerinden kursa katılım sağlayan kadınlara katılım belgeleri verildi. Kadınlara katılım belgelerini veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Her zaman kadınlarımızın yanında olacağız” dedi. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de “Kadınlarımız çok mutlu. Artık ekonomiden ziyade sosyalleşmelerinin onlar için ne kadar önemli olduğunu gördük” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Başkan Seçer ve Meral Seçer’in yanı sıra Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Güneş Mahalle Muhtarı Nezir Elçi, Siteler Mahalle Muhtarı Nebi Akkağıt, Şevket Sümer Mahalle Muhtarı Abdulbaki Esen, kursiyer kadınlar ve çocuklar katıldı. Başkan Seçer ve Meral Seçer, kadınların katılım belgelerini verdikten sonra çocuklara çoraptan yapılan oyuncaklardan hediye etti.

“Bizim yaptığımız katkılar bir lütuf değil”

Başkan Seçer, vatandaşları huzurlu görünce mutlu olduklarını belirterek, “Belediye demek; hepiniz demek, tüm Mersinli hemşehrilerim demek. Belediye sizin. Belediye devletin” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları katkıların bir lütuf olmadığının altını çizen Başkan Seçer, “Bu yaptığımız çalışmalar; ihtiyaç sahibi aileler olur, Allah vermesin hastalığı vardır, bakıma ihtiyacı olur, geliri yetersizdir, ihtiyacı olur. Bu vatandaşlarımıza yaptığımız katkılar onların yasal hakkıdır. 800 bin kilometrekare Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarındaki tüm kaynaklar 84 milyonun. Hepimizin. Hepinizin burada payı var. Bizim yaptığımız katkılar bir lütuf değil. Kimin parasını kime veriyoruz? Halkın parasını halka veriyoruz. Hizmet, yol, sosyal katkı olarak veriyoruz. Belediye olarak farklı hizmet alanlarında veriyoruz. Sinekle mücadele ediyorsun, farklı alanlarda altyapısını yapıyorsun, içme suyunu getiriyorsun, bunlar sizlerin ödediği vergiler. Bu devletin, bu ülkenin kaynaklarından bize aktarılan paralarla oluyor” diye konuştu.

“Sizlere hizmet etmekten inanılmaz bir mutluluk duyuyoruz”

Seçilmişlerin ve atanmışların halka hizmet etmekle sorumlu olduğundan söz eden Başkan Seçer, “Yasal olarak da insani olarak da vicdani olarak da dinen de sorumluyuz. Onun için bizim anlayışımız, tüm samimiyetimle söylüyorum, buraya gelene kadar enerjim 5 ise ayağımı buraya, adımımı attığımda 10’a çıktı. Neden? Çünkü sizleri seviyoruz. Çünkü sizlere hizmet etmekten, halkın arasında olmaktan inanılmaz bir mutluluk duyuyoruz. Ben hep söylüyorum; Allah hiçbir siyasetçiyi vatandaşın karşısına çıkamayacak bir hataya sürüklemesin. Allah hiçbir siyasetçinin yüzünü karartmasın, başını eğdirmesin. Siyasetçi halkı için çalışacak, daima dik olacak, sokakta rahat yürüyecek. Bizler rahat yürüyoruz çok şükür. Ben Şevket Sümer'e, Güneş'e, Siteler'e geldiğim zaman vallahi yolda dik dik yürüyorum. ‘Selamünaleyküm’ diyorum yürüyorum. Çünkü Belediye Başkanınız olarak huzurluyum” ifadelerini kullandı.

“Birlikten güç doğar. Birlikten hizmet doğar”

Konuşmasında muhtarların

da önemine değinen, muhtarlarla iş birliği içinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Seçer, “Bakın çok güzel bir iş yapıyor arkadaşlarımız. Hem Mersinden Kadın Kooperatifimiz hem Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Kadın Dairesi hem Kadın Dairesi’ne bağlı Gönüllüler Birimi; 3 hanımefendi de burada, kendilerine teşekkür ediyoruz, hem kendilerine hem çalışma arkadaşlarına. Bir teşekkür de muhtarlarımıza. Çünkü işimizi kolaylaştıran onlar. Mahalleyle irtibatı sağlayan, kadınlarımızın oraya huzur içerisinde gelmesini, sizlerle haberleşmesini, sizin oraya gelmenizi sağlayan onlar. Bunlar demek ki birlikle oluyor. Birlikten güç doğar. Birlikten hizmet doğar. Kavganın, gürültünün, birbirimize parmak sallamanın, intizar etmenin, sinkaf etmenin, aşağılamanın kimseye hiçbir faydası yok. Bu memlekete zarar getirir” dedi. Hizmetlerinde ayrımcılığa yer vermediklerini söyleyen Başkan Seçer, “Burada ayrımcılık gayrımcılık olmaz. Mersin hepimizin. Türkiye hepimizin. Burada rahat olmanızı istiyoruz. Ben Belediye Başkanınız olarak hepinize eşit hizmet götürmek zorundayım. Bu Allah katında da vicdan katında da yasalar karşısında da böyledir” diye konuştu.

“Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek”

Yaptıkları çalışmanın kadın emeğinin değere dönüşmesini sağladığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Kadın bizim kültürümüzde de değerli. Analarımız değerli, bacılarımız, kızlarımız değerli. İnsanlarımızın; hele hele ekonomik sıkıntının, hayat pahalılığının olduğu bu dönemde; geçim için rızık için çalışmaya ihtiyacı var. Birçok kadın biliyoruz, imkân tanınsa çok şeyler yapacak ama o imkânı bulamıyor. İşte bu yapılan çalışmalar, sizleri bir araya getirip, hiç olmazsa çoluğunuza çocuğunuza ilave bir gelir elde etmek için bir ortam hazırlıyor. ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’. Sloganı da gayet güzel. Bütün kadınlarımızın eli maharetli, yetenekli. Yeter ki öğretin, yapar. Taşı sıksa suyunu çıkarır. Bizim kadınlarımız böyle, Anadolu insanı böyle. Evin direği kadınlarımız. Direk çöktüğü zaman ev de dam da başımıza yıkılır. Onun için kadınlarımız sapasağlam ayakta olacak. Hukuken de olacak, ekonomik olarak da olacak, başı dara düştüğü zaman arayacağı, güveneceği bir merci de olacak. Çok rahatlıkla Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ilgili dairelerimizi, birimlerimizi ve sorumlularını arayabilirsiniz. Allah kimseyi dara düşürmesin, Allah kimseyi çaresiz bırakmasın ama her şey başınıza gelebilir. Kadın Daire Başkanımız burada Şerife Hanım. Kadın Daire Başkanı’nın olma nedeni o birimin sizlerin, çocuklarınızın, ailenizin sorunlarına eğilmek, onlarla ilgilenmek. Bu yaptığımız çalışma da onların bir parçası. Çoraptan oyuncak üretimi gerçekleşiyor. Tarsus'ta da yapılıyor. Şu anda Siteler, Güneş, Şevket Sümer grubu burada ama başka mahallelerde de yapılıyor. Mevlana'da yapıldı, Erdemli'de yapılacak, Anamur'da yapılacak. Birçok bölgede, birçok noktada bu çalışmaları yapıyoruz. İstiyoruz ki herkes kaynaşsın, ekonomik olarak kadınlarımız ayakta kalabilsin. Çocuklarının geçimine bir katkı sunabilsin. Biz sizleri çok seviyoruz, çok sayıyoruz. Gayretlerimiz sizler için. En kötü günümüz böyle olsun. Havamız hep aydınlık olsun, güneş olsun, mutluluğumuz daim olsun.”

Başkan Seçer, şu ana kadar 450 kadının çoraptan oyuncak yapma konusunda eğitim aldığını, 150 civarında kursiyere sertifikalarını verdiklerini belirterek, “Bu çalışmanın temel amacı; her alanda olduğu gibi kadınlarımızın ekonomik olarak da ayakta kalmalarını sağlayacak ortamlar hazırlamak, onların el emeklerinin ekonomik değere dönüşmesini sağlayacak projeler ortaya koymak. Her zaman kadınlarımızın yanında olacağız. 

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek” dedi.

Meral Seçer: “Kadınlarımız çok mutlu”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, projeden bahsederken, “Evimiz Atölye projesinde kadınların eğitimine gönüllü hocalarımızı yollayarak ve kadınların oyuncak yapımında kullandıkları malzemelerin temininde son noktaya gelene kadar olan süreçte yer aldık. Buradaki amacımız kadınlarımızın evde gizli kalan iş gücünün dışarıya ekonomik olarak yansımasıydı ve kadınların sosyalleşmesiydi. Yaptığımız projenin sonuçlarını da çok iyi görüyoruz. Kadınlarımız çok mutlu. Artık ekonomiden ziyade sosyalleşmelerinin onlar için ne kadar önemli olduğunu gördük. Bunu da artırarak devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.  

Özdemir: “Kazandığımız parayla çocuklarıma eğitim katkısında bulunuyorum”

Projeyi başarıyla tamamlayan kadınlardan Neslihan Özdemir, “Daha önce ev hanımıydım. Şimdi Belediye Başkanımızın verdiği bu etkinlikle kendimizi geliştirmeye başladık. Yaptığımız oyuncaklarla muhtaç olan çocuklara katkıda bulunuyoruz ve bize de katkı sağlıyor. Evde para kazanmamıza sebep oluyor. Çok güzel bir ortamdı. Hocalarımız çok güzel ilgilendiler bizimle. Gayet iyiydi. Buradan gelen katkıyla, kazandığımız parayla çocuklarıma eğitim katkısında bulunuyorum” dedi.

Kadınlardan Zeynep Yüksel ise “İlk defa bu işi yapıyorum. Evde yapıyoruz. Yani güzel bir şey. Meslek öğrendik, iş öğrendik. Para kazanıyoruz, meslek kazanıyoruz. Meslek sahibi oluyoruz” diye konuştu.