GEZEN SİNEMA TIRI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

GEZEN SİNEMA TIRI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

GEZEN SİNEMA TIRI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Akdeniz ilçesine gelen ‘Gezen Sinema TIR’ı, Üç Ocak Ortaokulu öğrencileri ile buluştu.  Müzik dinletisiyle başlayan renkli ve eğlenceli etkinlikte okulun öğrencisi yüzlerce çocuk, beyaz perdede film izleme keyfini yaşadı.


İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Daire Başkanlığı’nın “Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi” kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca başlatılan Gezen Sinema TIR’ı, Akdeniz Kaymakamlığı himayesinde ve Akdeniz Belediyesi ev sahipliğinde halkla buluşmaya devam ediyor. Dün İhsaniye (Melemez) Mahallesi sakinleri için gerçekleşen film gösteriminin ardından Gezen Sinema TIR’ının bu seferki durağı Üç Ocak Ortaokulu oldu. Etkinliğe, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, başkan yardımcıları ve birim müdürleri, öğretmenler, bürokratlar, Üç Ocak Mahalle Muhtarı Mehmet Gündoğdu ile okulun öğrencileri katıldı. 


Başkan Gültak; “Akdeniz’de ilklere imza atıyoruz”
Etkinlikte konuşan Başkan Gültak; “Pandemi sürecinde bazı şeylere ara vermek zorunda kaldık fakat artık atlatıyoruz. Bu nedenle kültürel ve sanatsal etkinliklerimize yeniden hız verdik” dedi. Etkinliklerin, 31 Ekim 2021 Pazar gününe dek süreceğini kaydederek projeyi başlatan Bakanlıklara teşekkür eden Başkan Gültak; “Seçim zamanı annelerimizin benden talepleri oldu. Bunlardan biri de sinema idi. Ben de ‘seçilirsem sinemayı ayağınıza getireceğim’ dedim. Seçildiğimiz yılın ilk yazında bunu başlattık ve sinemayı mahallelere götürdük. İlkini büyük bir kalabalıkla Cumhuriyet Meydanı’nda, Müslüm Baba filmi ile gerçekleştirdik. Etkinliklerimize bu yaz da devam ettik. Birçok mahallemizde ailelerimizi sinema ile buluşturduk” diye konuştu. Yine görevdeki ilk sene okul bahçelerine portatif yüzme havuzları kurduklarını belirten Başkan Gültak, ülke gündemine düşen proje sayesinde 5 bin çocuğu havuzla buluşturup yüzme öğrettiklerini kaydetti. 
“Cumhuriyetimizin 98’inci yaşı kutlu olsun”
Cumhuriyet’in 98’inci yaşını da kutladığı konuşmasında Başkan Mustafa Gültak; “Biz büyük bir Cumhuriyetiz. Allah’ın izniyle 2 sene sonra Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağız. Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi. Başkan Gültak sözlerini; “Bu projeyi hayata geçiren tüm bakanlarımıza, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a teşekkür ediyoruz. Özellikle de bugünlere gelmemizde, bu okulların yapılmasında yıllarca çalışmış, hayatını milletine adamış olan dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde sonlandırdı.
Kaymakam Pamuk; “Akdeniz’de sanat, cadde ve sokaklara taşıyor”
Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ise konuşmasında, Akdeniz ilçesinde çok ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşandığının altını çizdi; “Akdeniz’de; sadece yol, kaldırım, park, bahçenin ötesinde, kültürel ve sanatsal anlamda da büyük bir dönüşüm gerçekleşiyor. Akdeniz’de sanat, kapalı mekânlardan çıkarak, cadde ve sokaklara taşıyor. Birkaç hafta önce Karaduvar’da Balkı Festivali düzenlendi. Okullarımızda da yoğun kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleşiyor. Artık insanlarımızın, öğrencilerimizin sanatla buluşması kolaylaştı. Bu güzel etkinlikte desteklerini esirgemeyen Hükümetimize, İçişleri Bakanlığımıza, Kültür Bakanlığımıza, Sayın Valimize ve ev sahipliği yapan Akdeniz Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Akdeniz Kaymakam Muhittin Pamuk ve Başkan Mustafa Gültak, öğrencilerle birlikte Gezen Sinema TIR’ına girip film izlediler. Etkinlikte çocuklara patlamış mısır ve meyve suyu da ikram edildi.