İş ve Ekonomi Ödüllerinde Erdemli Damgası

İş ve Ekonomi Ödüllerinde Erdemli Damgası

İş ve Ekonomi Ödüllerinde Erdemli Damgası

Mersin İş ve Ekonomi Ödülleri sahiplerini buldu. Geceye Erdemli damga vurdu, iş dünyasına ve organizasyona verdiği destekten dolayı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ödüle layık görülürken ‘Yılın Markası Ödülü’ne Erdemli’nin dünya markası Eğriçayır Balları layık görüldü.

Rota Business Dergisi tarafından düzenlenen 2021 yılı ‘Mersin İş ve Ekonomi’ ödül töreninde iş, ekonomi ve siyaset dünyası buluştu. Programda Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya  Mersin Valisi Ali İhsan Su ödülünü takdim etti.

Üreten, ürettiğine artı değer katan bir anlayışla proje ve çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Büyük Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine erişmesi adına, bizim de iş dünyamızın, iş insanlarımızın gayreti, çabası, özellikle uluslararası piyasalara müdahil olmaları çok önemli.  Erdemli Belediyesi olarak bu ülkenin gelişmesi için, bu ülkenin insanlarının müreffeh yaşaması için elimizden gelen her türlü imkan ve gayreti sarf ediyoruz. Özellikle pandemi döneminde dijitalleşen dünyada,  e-ticareti Erdemlimizde yaygınlaştırmak adına, Erdemlimizin ürettiği ürünleri dünya piyasasıyla buluşturmak için, biz özellikle genç girişimcilerimize öncülük ediyoruz. Bu ülkenin üretmeden, kazanmadan ve bunu dünya piyasasına sunmadan başka çaresi yok. Çünkü siz ne kadar kaliteli ürün üretirseniz üretin bunu dünya pazarıyla buluşturmazsanız, ekonomiye tevdi etmezseniz bunun bir kıymeti, harbiyesi yok. Biz bu işin farkında olan bir belediye olarak, ülkemizin gelişmesi adına ekonomik anlamda ilerlemesi için her türlü gayreti sarf ediyoruz” diye konuştu.

“Yılın Markası, Eğriçayır”

Dünya Arıcılık Örgütü’nün düzenlediği yarışmada Türkiye’yi temsil eden Erdemli’nin markası Eğriçayır Balları, jüri tarafından yılın markası seçildi. Programda ödülü firma sahibi Celal Çay’a Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu takdim etti. Erdemli’de klasik bir belediyeciliğin yapılmadığına dikkat çeken Celal Çay, “Erdemli’de belediyecilik gerçekten çok farklı. Eskiden biz belediyeyi ne bilirdik, bundan 10 yıl ya da 20 yıl önce; kanalizasyon yapan, su yapan, yol yapan bir belediye. Ama Erdemli’de belediye öyle değil, bir vizyonu var, sürekli projeler yapıyor turizme, tarıma ve e-ticarete yönelik. Bu belediye gerçekten Erdemli’nin ekonomisine katkıda bulunuyor. Sadece altyapı sorunlarını çözen bir belediyecilikten öte bütün kültür yapısına, ekonomik yapısına destek veren projeler sağladığını görüyoruz. Normalde ben İstanbul Bakırköy’de yaşıyorum, ama Erdemli’ye geldiğimde Erdemli Belediyesi’nin,  bir Anadolu ilçesinin belediyesinden çok farklı olduğunu gördüm. Çok güzel projeler yapıyor mesela e-ticaret projesi. Bu proje,  bölgemizin ekonomisine destek vermek adına çok güzel bir proje. Biz de Eğriçayır Balı olarak, başkanımızın desteğini çok görüyoruz. Her zaman sağ olsun kendisi bize çok büyük destek veriyor ve belediye başkanımızla gurur duyuyoruz. Onun başarısıyla ve çalışmasıyla inşallah güzel, daha da güzel, yıllar geçtikçe güzel bir Erdemli olacak” diye konuştu.

Öte yandan program ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.