KARADUVAR HAKETTİĞİ İLGİYE KAVUŞUYOR

KARADUVAR HAKETTİĞİ İLGİYE KAVUŞUYOR

KARADUVAR HAKETTİĞİ İLGİYE KAVUŞUYOR
KARADUVAR HAKETTİĞİ İLGİYE KAVUŞUYOR

Karaduvar'da ilkler yaşanıyor. Akdeniz Bekediye Başkanı Mustafa GÜLTAK, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile Karaduvar'a renk getirecek bir festivale imza atıyor.

Mersin önemli bir festivale daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Akdeniz Belediye Başkanı Muhammed Mustafa Gültak’ın geleneksel hale getirmeyi amaçladığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla hayata geçecek olan Karaduvar Balık Festivali 21-22 Aralık 2019 tarihinde başlıyor. Çocuk aktiviteleri, balık tutma yarışları, balık ekmek ikramı, söyleşiler ve konserlerin olacağı festival hem bölgenin hem de balıkçılığın merkezi olan Karaduvar’ın canlanmasına ve kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Karaduvar sahilinde düzenlenecek olan Festivalin, Uluslararası Narenciye Festivali ile birlikte kentin en önemli ve kentin kimliğini yansıtan festivali olması bekleniyor. 

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammed Mustafa Gültak’ın göreve gelmesiyle birlikte hizmete kavuşan Karaduvar halkını festival heyecanı sardı. Mustafa Gültak’ın Karaduvar’ı cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvamasıyla birlikte Akdeniz ekipleri Karaduvar sahilini temizledi. Mersin’in keşfedilmeyen bölgesi konumunda olan Karaduvar’a insanların ziyaret etmesi için Karaduvar Balık Festivali’ni düzenleyen Akdeniz Belediyesi, bu hamlesiyle vatandaşların beğenisi topladı. Yıllardır hizmet bekleyen Karaduvar halkı, Mustafa Gültak’a teşekkür ederken festivali iple çektiklerini açıkladılar.

GÜLTAK HALK VE ESNAFLA BULUŞTU

Göreve geldiği günden bu yana Akdeniz’de ilkleri hayata geçiren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Karaduvar Balık Festivali ile farkındalık yaratmaya devam ediyor. Başkan Gültak, 21 Aralık Cumartesi günü Karaduvar sahilinde başlayacak olan Festival öncesinde fikir alışverişinde bulunmak için bölge halkı ve esnaflarlarla toplantıda bir araya geldi. Festivalin daha nitelikli ve daha geniş kitlelere ulaşması için birlik çağrısında bulunan Başkan Gültak, tüm Mersin Halkını Karaduvar Balık Festivali’ne davet etti. 

FESTİVALDE NELER OLACAK?

21 Aralık Cumartesi günü saat 13’te başlayıp 17’ye kadar sürecek olan festival Sardalya ekmek ikramı ile başlayacak. Gün içerisinde olta balıkçılığı yarışması, çocuk etkinlikleri, ödüllü yarışmalar ve gösterilerin yapılacağı Festivalde ayrıca Beslenme Uzmanı Dilara Koçak vatandaşlarla birlikte söyleşi düzenleyecek. Festivalin ilk günü Sinan Akçıl konseri ile sona erecek. Festivalin ikinci günü olan 22 Aralık Pazar gününde de vatandaşları dolu dolu bir etkinlik programı bekliyor olacak. Karaduvar Balık Festivali Devlet Opera ve Bale sanatçısı Gülden Vurandemir konseri ile son bulacak.