KARİYER MERKEZİ ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR

KARİYER MERKEZİ ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR

KARİYER MERKEZİ ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hayata geçirdiği önemli projelerden biri olan Kariyer Merkezi, Mersin’de bir ilki gerçekleştirdi. Kariyer Merkezi, “Mesleki Deneyim Geliştirme Kurulu” ile öğrencilerin staj yeri bulma konusundaki sıkıntılarını gideriyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi bünyesinde Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen “İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu” projesi kapsamında 4 alt kurul oluşturuluyor. Kariyer Merkezi, oluşturduğu ilk kurul olan “Mesleki Deneyim Geliştirme Kurulu” ile Mersin’de bir ilke imza attı. Bu kapsamda oluşturulacak dijital bir platformla öğrencilerin staj yeri bulma konusundaki sıkıntıları giderilecek.

Mesleki Deneyim Geliştirme Kurulu kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin Kariyer Merkezi’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Akın Aşıcı, Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, Tarsus Üniversitesi Kariyer ve Mezun Ofisi Yetkilisi Dr. Öğretim Üyesi Nazmiye Ülkü Pekkan, Çağ Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Ayferi Tuğcu, Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Metin Ocak ve kurum temsilcileri katıldı.

Kariyer Merkezi ile Mersin’de bir ilke imza atıldı

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in işgücü piyasasını izleyen değil, yönlendiren bir belediye olma hedefine uygun olarak hareket ettiklerini söyledi. Türkiye’de ilk defa Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi olarak işgücünün arz ve talep taraflarını bir araya getirdiklerini ifade eden Özada, iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere profesyonel destek sunmak ve işgücü piyasasıyla işbirliğini geliştirmek amacıyla Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen “İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu” projesi kapsamında 4 alt kurulla çalışmalarını etkin bir şekilde yürüteceklerini dile getirdi. Özada, alt kurullardan ilki olan “Mesleki Deneyim Geliştirme Kurulu”nu Mersin’de ilk defa hayata geçirdiklerini belirtti.

Öğrencilerin staj yeri bulma sorunu çözülüyor

Projenin detaylarından bahseden Özada, projenin öncelikli olarak öğrencilerin Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki stajını kapsayacağını vurguladı. Özada, sonraki aşamalarda kurulda yer alan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere diğer işveren üst kurullarının işbirliği ile özel sektörü de kapsamasını hedeflediklerini dile getirdi. Özada, öğrencilerin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştireceği stajın bir adım ötesine geçerek staj yapan öğrencilerin başvurusunda online sisteme geçileceğini, stajyer seçmesinde mülakat yapılacağını, staj sonrası stajyerlerin istihdam edilebilirliklerine katkı sağlamak üzere iş arama becerileri eğitimi ile de programın destekleneceğini belirtti.

Üniversitelerden tam destek

Üniversite temsilcileri ise toplantıda yaptıkları değerlendirmede, öğrencilerin özellikle staj yeri bulma konusunda zorlandıklarını, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin stajyer kabulü konusunda standart getirmesinin, dijital argümanları kullanarak öğrencilere destek olmasının Türkiye’ye de rol model olabileceğini belirtti.