“Kırsaldaki Öğrencilere Ücretsiz Berber ve Kuaför”

“Kırsaldaki Öğrencilere Ücretsiz Berber ve Kuaför”

“Kırsaldaki Öğrencilere Ücretsiz Berber ve Kuaför”

Torosların zirvesinde, kırsal mahallerde eğitim gören 1500 öğrenciye düzenli olarak berber ve kuaför hizmeti verilmeye başlandı. Mersin Erdemli ‘de başlatılan proje ile minik yüreklerin yüzü gülüyor.
Sıfır rakımdan Torosların zirvesine yola çıkıyorlar, makası, fırçayı ve aynayı bu kez öğrenciler için hazırlıyorlar. Mersin Erdemli Belediyesi ile Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, “Kırsaldaki Öğrencilere Ücretsiz Berber ve Kuaför” projesi hayata geçirildi.
Erdemli Belediyesi bünyesinde çalışan berberler, Milli Eğitim bünyesinde faaliyet gösteren eğitmenler ve iki kurumun gönüllü kursiyerlerinden oluşan ekip, Erdemli ’de kırsalda okuyan öğrenciler için kolları sıvadı.


Limon Çiçeği ekipleri ile yola koyulan ekiplerin ilk adresi ise Kösbucağı İlkokulu oldu. Okul bahçesinde hummalı bir çalışmaya koyulan ekipler, bir taraftan erkek çocukları tıraş ederken diğer taraftan kadın kuaförlerde kız çocuklarına saç kesim işlemlerini yaptı.
Kent merkezinde ne varsa kırsalda da onun olması gerektiğini ve bu kapsamda projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kırsalda yaşayan ve buralarda eğitim gören çocuklar için projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Tollu, “Kentte ne varsa kırsalda da aynısı olacak düşüncesiyle hareket ediyoruz. Erdemli merkezde yaptığımız hizmetlerin tamamını kırsalda da, köylerimizde de yapıyoruz. Şu anda kırsaldayız, Erdemlimizin büyük köylerinden bir tanesi Kösbucağı köyündeyiz ve bizim belediyecilik anlayışımızda yediden yetmişe insanlara hizmet var. Şu anda ilköğrenimine devam eden çocuklarımızın saç tıraşını yapıyoruz. Hizmetlerimizin tamamını diğer kamu kurumlarıyla birlikte ifa etmeye çalışıyoruz. Özellikle şimdi burada hizmet verdiğimiz kuaförlük hizmetini, berber hizmetini ve diğer hizmetleri Milli Eğitim Müdürlüğümüz vasıtasıyla birlikte insanlarımıza, gençlerimize hizmeti birlikte götürüyoruz. Biz zaten şu anda tabi berber hizmetini sadece çocuklarımıza yapmıyoruz, yediden yetmişe insanlarımızın tamamına yapıyoruz. Mesela engelli vatandaşlarımızın, yaşlı vatandaşlarımızın ufak zaruret içerisinde berbere ulaşamayan vatandaşlarımızın evine kadar gidip belediyemizin berberleri onlara da hizmet ediyor. Dolayısıyla yaptığımız bu hizmet elbette gençlerimizden ayırt edemezdik, çocuklarımızdan ayırt edemezdik. Şu anda ilköğretime devam eden çocuklarımızın şu anda berber ve kuaför ihtiyaçlarının tamamını biz ayağına gelerek, okullarımıza gelerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte karşılıyoruz ve gençlerimizin gözündeki ışıltı zaten dünyada her şeye değer” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ise ”Buradaki öğrencilerimizin bu çalışmadaki gözlerinde az önce belirttiğiniz ışık, mutluluk görülmeye değer. Ana nedenimiz bizim zaten öğrenci, öğrencilerin en iyi şekilde yetişmesi. Sadece öğretim boyutu değil, öğretim boyutu dışında da çocuklarımızın huzurlu, mutlu olması” diye konuştu.
Yapılan çalışmayı önemli bulduğunu ve öğrencilerin hayatları boyunca unutmayacağına dikkat çeken Kösbucağı Mahalle Muhtarı Saadettin Demir, “Öğrencilerimize bir anı olur, bir hizmet olur, bu öğrencilerimiz bu işi ömrü boyunca unutmayacağını düşünüyorum. Bizim de çocukluğumuzda böyle bir şey yapılsaydı, biz de bu yaşta bile unutmazdık bu işi. Sayın başkanıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan çalışma ise öğrencilerin yüzünü 

güldürüyor. Kesilen saçlarını çok beğendiğini ifade eden öğrenci Recep Ünver, “Saçlarım çok kesildiği için çok mutluyum” diye konuştu.
Saçları kesildiği için mutlu olduğunu ifade eden bir diğer öğrenci Fatma Gül, “Saçımı kestirdim, saçlarım kesildiği için çok mutluyum” diye konuştu.
Saç tıraşı sonrası en yakışıklı kendisinin olduğunu ifade eden öğrenci Osman Efe Yılmaz ise ”Saçımı kestiriyorum, en yakışıklı ben oldum” diye konuştu.
Öte yandan öğrencilere yönelik kuaförlük hizmeti diğer okullarda da devam ediyor.