Mersin Arkeoloji Müzesini Gezdiniz mi?

Mersin Arkeoloji Müzesini Gezdiniz mi? Çocuklarınızla Mutlaka Gezilecek Yerlerin Başında Yer Alması Gereken Bir Yer.

Mersin Arkeoloji Müzesini Gezdiniz mi?

 

 

Toplamda 7.465 metrekare alan üzerine kurulan ve yapımı 3 yıl süren Mersin Arkeoloji Müzesi’nde, eserlerin sergileneceği salonların yanı sıra geçici sergi salonları, çocuklar için arkeopark uygulama alanları, kütüphane, hediyelik eşya satış yeri ve kafeterya gibi sosyal alanlar da bulunuyor. Müzede, Mersin ve çevresinde yer alan Yumuktepe, Soli-Pompeipolis, Ayaş Elaiussa-Sebaste kazılarında bulunan eserler, modern sergileme metotlarıyla izlenebiliniyor. Ayrıca canlandırmalar ve eserlerin interaktif sunumlarıyla insanlar tarihte bir yolculuk yapabiliyor. 

Müzeye gelen ziyaretçiler, giriş katındaki zaman tünelinde tarihe bir yolculuğa çıkacak, kronolojik sergi salonunda uygarlıkların her alanda nasıl gelişip neler yapabildiklerini izleyebilecek, ölü kültü alanında kültürlerde ölü gömme geleneklerini, etnografik salonda insanların günlük yaşamda kullandığı eşyaların yanında Yumuktepe Höyüğü’nün yakınında bulunan Huğ Evi’nin replikasını görebilecek.

Birinci katta sikkeler ile birlikte, Toroslar ilçesi sınırlarında Müftü Deresi kenarında bulunan ve 9.000 yıl kesintisiz yerleşim gören Yumuktepe Höyüğü’nden çıkan eserler görülebilecek.

Mezitli ilçesinde bulunan ve milattan önce 3.000 yılından milattan sonra 6. yüzyılın sonlarına kadar iskan gören Soli-Pompeipolis Antik Kenti ile Erdemli ilçesindeki milattan önce 4. yüzyıldan bugüne kadar yerleşim bulunan ve antik dönemde zeytinyağı ticaretiyle ünlenen Elaiussa-Sebaste Antik Kenti’nin arkeolojik zenginli izlenebilecek.