MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAPSAMINDA TEDBİRLERİNİ ALDI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAPSAMINDA TEDBİRLERİNİ ALDI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAPSAMINDA TEDBİRLERİNİ ALDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2 günlük sokağa çıkma yasağı süresince Belediye’nin Kriz Merkezi’nin çalışmaya devam edeceğini, başta yaşlılar olmak üzere vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanacağını, MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda da ekmek üretim ve satışlarının devam edeceğini söyledi.

Başkan Seçer, “Vatandaşlarımız sakin olsunlar. Kimse aç kalmaz, açıkta kalmaz. Kriz Merkezimizi açık tutacağız” dedi. Seçer, sokağa çıkma yasağının geç saatlerde açıklanmasını da eleştirerek, “ ‘Kaş yapalım derken, göz çıkarma’ diye bir deyim vardır. Bu olay tam da bu durumu anlatıyor” ifadelerini kullandı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  2 günlük sokağa çıkma yasağı süresince Büyükşehir bünyesindeki Kriz Merkezi’nin 50 çalışanıyla hizmet vermeye devam edeceğini, vatandaşların başta gıda, ilaç, bebek bezi ve bebek maması gibi ihtiyaçlarını ivedilikle karşılayacaklarını belirtti.

“Zamanlama son derece yanlış”

Sokağa çıkma yasağının geç saatlerde açıklanmasını da eleştiren Başkan Seçer, “Sokağa çıkma yasağı geç kalınmış bir karar. Kararı alma saatinin ya da kamuoyuna açıklama saatinin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Doğrudur, hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygundur. Ancak bunu gündüz saatlerinde kamuoyuna duyursalardı insanlar da tedbirlerini alırlardı. 2 günlük temel ihtiyaç maddelerini edinirlerdi. Şimdi sokaklarda, marketlerde gördüğümüz telaşı görmezdik. İnsanlar birbirine hastalık bulaştırmasın diye sokağa çıkmayın diyoruz ama 2 gün tedbir sonucu elde edeceğimiz kazanımı yok ediyoruz. Dolayısıyla zamanlama son derece yanlış. Gündüz saatlerinde bu karar açıklansaydı bu izdiham tablosu ile karşılaşmazdık. İnsanlar birbiriyle temas etmesin diye bu karar alındı ama zamanlama nedeniyle insanlar bir araya getirildi. ‘Kaş yapalım derken, göz çıkarma’ diye bir deyim vardır. Bu olay tam da bu durumu anlatıyor” dedi.

Karar yanlış olsa da bundan sonrasına bakılması gerektiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Vatandaşlarımız endişelenmesin. İdare olarak da, Büyükşehir olarak da, ilçe belediyeleri olarak da vatandaşımızın bu 2 günü huzur içinde geçirmesi için, mağduriyet yaşanmaması için gerekli önlemleri alacağız” diye konuştu.

Kriz Merkezi çalışacak

Salgın nedeniyle oluşturdukları Kriz Merkezi’nde 50 personelin 24 saat çalışarak vatandaşların taleplerini değerlendiğini belirten Seçer, Kriz Merkezi’nin aynı kapasite ve anlayışla yasak boyunca da çalışacağını vurguladı. Seçer, “Gıda yardımı, 65 yaş üstü insanların ilaç talebi, yoksul ailelerin mama ve bebek bezi talebi oluyor. Bunların tamamını belediyemiz karşılıyor zaten. Sokağa çıkma yasağı olmadan önce de bu talepleri karşılıyorduk. Çalışmaya devam edeceğiz. Kriz Merkezi faaliyetine devam edecek. Elzem olan konularda ivedi talepleri yerine getiririz. Vatandaşlarımız sakin olsunlar. Kimse aç kalmaz, açıkta kalmaz. Herhangi bir hastalık durumunda, ilaç ihtiyacında sorun yaşatmayız. Kriz Merkezimizi açık tutacağız. Kriz Merkezi 40 binden fazla çağrı aldı. 8 bin koli dağıttık. 50 bin insana sıcak yemek dağıtıldı. Yaşlıların ilaçları ulaştırıldı. Bunlar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer, Büyükşehir’in MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nın da 2 gün boyunca çalışmaya devam edeceğini ve büfelerden vatandaşlara ekmek temininin sağlanacağını belirtti. 

Belediye otobüsleri sadece sağlık çalışanları ve kamu personeli için hizmet verecek

2 günlük sokağa çıkma yasağı süresince Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçları sadece çalışma zorunluluğu olan kamu personeli ve sağlık çalışanları için hizmet verecek.

Çalışması zorunlu kamu personeli ve sağlık çalışanları hat numaraları ve sefer saatleri ile ilgili bilgiyi Çağrı Merkezi’nin 444 2 153 nolu telefon hatlarından ve 0533 155 2 153 No’lu WhatsApp hattından alabilecek.