MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TEMİZLİK ETKİNLİĞİ HAFTASI GERÇEKLEŞTİRİYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TEMİZLİK ETKİNLİĞİ HAFTASI GERÇEKLEŞTİRİYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TEMİZLİK ETKİNLİĞİ HAFTASI GERÇEKLEŞTİRİYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TEMİZLİK ETKİNLİĞİ HAFTASI GERÇEKLEŞTİRİYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TEMİZLİK ETKİNLİĞİ HAFTASI GERÇEKLEŞTİRİYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TEMİZLİK ETKİNLİĞİ HAFTASI GERÇEKLEŞTİRİYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TEMİZLİK ETKİNLİĞİ HAFTASI GERÇEKLEŞTİRİYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TEMİZLİK ETKİNLİĞİ HAFTASI GERÇEKLEŞTİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 10-14 Şubat tarihleri arasında kent merkezinde ve ilçelerde, geniş kapsamlı bir temizlik etkinliği gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Etkinlikler kapsamında Kent Konseyi, Mersin Üniversitesi, çeşitli STK’lar ve kurumlarla yürütülecek ortak çalışmalarla temiz bir kent ve temiz bir deniz için farkındalık çalışmaları ve kültürel aktiviteler gerçekleştirilecek. Öğrenciler, kadınlar ve dalgıçların katılımıyla çevredeki ve denizdeki çöpler toplanarak, kentin en işlek noktalarında sergilenecek.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde ve farklı alanlarda çalışmalar yürüten daire başkanlıklarının desteğiyle “Kenti Mis” ana temasıyla geniş kapsamlı bir temizlik etkinliği gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, 10-14 Şubat tarihleri arasında kent merkezinde ve ilçelerde gerçekleştireceği “Kenti Mis” etkinlikleriyle temiz bir kent ve temiz bir deniz için farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Etkinlikler kapsamında Kent Konseyi, Mersin Üniversitesi, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kurumlarla farkındalık çalışmaları ve kültürel aktiviteler gerçekleştirilecek. Öğrenciler, kadınlar ve dalgıçlarla çevredeki ve denizlerdeki çöpler toplanarak, kentin en işlek noktalarında sergilenecek.

Çocuklarla temiz bir kent için kollar sıvanacak

Etkinliklerin başlayacağı 10 Şubat Pazartesi günü yaklaşık 100 öğrencinin de katılımıyla Akdeniz İlçesi Atatürk Caddesi’ndeki çöpler toplanacak. Büyükşehir Belediyesi Bandosu ile Çevre Koruma ve Kontrol, İtfaiye, Park ve Bahçeler Dairelerinden ekipler de etkinlikte yer alacak. Aynı gün ilköğretim öğrencilerine yönelik gün boyu tiyatro ve skeçlerle “Çevre Farkındalık Eğitimi” verilecek.

Hafta boyu farkındalık çalışmaları yapılacak

Etkinlik haftası boyunca Mersin Üniversitesi işbirliğiyle 10:00-18:00 saatleri arasında SAYAPARK’ta Karikatür ve Heykel Sergisi gerçekleştirilecek. Atık hafriyat denetim ve deniz araçları ile deniz denetim faaliyetlerinin yanı sıra kentteki işitsel yayın organlarında farkındalığı arttıracak bilgilendirme programları yapılacak.

Aydıncık’tan kent merkezine ‘temiz çevre ve temiz deniz’ için çalışılacak

Etkinliğin ikinci günü kent merkezinin yanı sıra Aydıncık İlçesi’nde de bir dizi çalışma gerçekleşecek. Mersin Marina’da Balık Adamlar (Dalgıçlar) ile 09:00-12:00 saatleri arasında deniz dibi temizliği gerçekleştirilecek. Denizden çıkan çöpler etkinlik haftası boyunca Marina’da sergilenecek. Aydıncık İlçesi’ndeki Gilindire Aynalıgöl Mağarası civarında ise yöredeki kadınların katılımıyla çevre temizliği yapılacak. Aynı gün Kültür Park’ta Büyükşehir Belediyesi’nin çevre temizliği ve düzeninin sağlanmasında kullanılacak araçlar hizmete alınacak.

Kentin caddelerinde çevre temizliği için farkındalık

Çevre temizliği, üçüncü gün olan 12 Şubat’ta Çevre Mühendisleri Odası, Çevre Derneği ve çeşitli STK’ların katılımıyla İstiklal Caddesi boyunca sürdürülecek. Ayrıca temizlik esnasında cadde boyunca kültür-sanat etkinlikleri ve broşür dağıtımı yapılacak. Sakarya Caddesi’nden başlayacak etkinlik, varış noktası olan Tren Garı’nda gösteriler ve konserle noktalanacak. Mersin Üniversitesi Çevre Kulübü’yle de aynı gün etkinlikler düzenlenecek. 

Çocuklar, denizlerdeki çöpün etkinlerini öğrenecek

Etkinliklerin dördüncü günü olan 13 Şubat Perşembe günü Erdemli İlçesi’ndeki ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde yaklaşık 50 ortaokul öğrencisinin katılımıyla Deniz Çöpleri ve Deniz Canlıları Üzerindeki Etkiler hakkında saat 09:00-15:00 arasında farkındalık eğitimi gerçekleştirilecek.

Sevgililer Günü sürprizleri

14 Şubat Cuma günü ise MESKİ, Mersin Kent Konseyi ve Mersin Üniversitesi ile gerçekleştirilecek etkinliklerin yanı sıra Kültür Park’ta 14 Şubat Sevgililer Günü sürprizleri yaşanacak. Ayrıca, Heliport girişinin karşındaki MEŞOT ve Toroslar Mesire Alanı arasındaki alanda fidan dikimi ve çocuklar için etkinlikler gerçekleştirilecek.