MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ESNAFA 15 BİN 500 GIDA KOLİSİ YARDIMI

BÜYÜKŞEHİR, DARDA KALAN ESNAF İÇİN GIDA KOLİSİ DAĞITIMLARINA DEVAM EDECEK

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ESNAFA 15 BİN 500 GIDA KOLİSİ YARDIMI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ESNAFA 15 BİN 500 GIDA KOLİSİ YARDIMI

BÜYÜKŞEHİR, DARDA KALAN ESNAF İÇİN GIDA KOLİSİ DAĞITIMLARINA DEVAM EDECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik olarak dara düşen yurttaşlara ulaştığı gibi zor durumda kalan esnafa da omuz vermeye devam ediyor. Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Tarsus, Mezitli, Silifke ve Erdemli’deki esnafa bugüne kadar toplam 15 bin 500 gıda kolisi dağıtan Büyükşehir, gelen talepler doğrultusunda bu hizmetini sürdürüyor.  

Erdemli İlçesi’nde yer alan Madeni Sanatkarlar Odası, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Tömük Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın talepleri doğrultusunda, toplam 1500 adet gıda kolisi, oda yetkililerinin belirlediği ihtiyaç listesine göre sahiplerine ulaştırıldı. Silifke’deki esnafa da 1500 gıda kolisi ulaştırıldı. Büyükşehir, Anamur’dan Tarsus’a kadar tüm ilçelerde, maddi ve manevi olarak zor durumda olan esnaf için gıda kolisi dağıtımına aralıksız devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 11 Mart’tan bu yana etkilerini gösteren Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik olarak darda kalan Mersin esnafına nefes aldırmak için çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde, “Mersin’de kimse yatağa aç girmesin” diye, il genelinde başlattığı gıda seferberliği kapsamında ihtiyaç sahibi yurttaşlara ulaştığı gibi esnafın da derdine derman oluyor.

Akdeniz, Yenişehir, Mezitli, Tarsus, Toroslar, Silifke ve Erdemli’deki esnafa bugüne kadar toplam 15 bin 500 gıda kolisi dağıtan Büyükşehir, bu hizmetini gelen talepler doğrultusunda Anamur’dan Tarsus’a kadar tüm ilçelerde, maddi ve manevi zorda olan esnaf için sürdürüyor.

Erdemli esnafına 1500 gıda kolisi ulaştırıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesiyle hazırlanan ve dağıtıma hazır hale getirilen gıda kolileri, virüs tehdidinin her anlamda zor günler yaşattığı bu günlerde yurttaşlara ilaç gibi geliyor. Koronavirüs’ün kent canlılığında önemli yeri olan esnafı da vurmasıyla Büyükşehir Belediyesi, gıda kolilerini hem merkezdeki, hem de ilçelerdeki esnaf için hazır hale getirdi.

Erdemli İlçesi’nde yer alan Madeni Sanatkarlar Odası’na 400 adet, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na 500 adet, Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na 400 adet ve Tömük Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na 200 adet olmak üzere toplam 1500 adet gıda kolisi, oda yetkililerinin belirlediği ihtiyaç listesine göre sahiplerine ulaştı. Dağıtıma Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ da katıldı. Büyükşehir, dayanışmanın anlam kazandığı bu süreçte, Anamur’dan Tarsus’a kadar tüm ilçelerde canla başla çalışan esnaf için gıda kolisi dağıtımlarını sürdürecek.

Oda başkanları zor durumdaki esnaf için ihtiyaç listesi oluşturdu

Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik, Koronavirüs sebebiyle maddi ve manevi anlamda esnafın yanında olarak, sorunlarına çözüm getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Koronavirüs’ten dolayı bazı esnafımız işyeri kapatmak mecburiyetinde kaldı. Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası için Büyükşehir’den 500 adet gıda kolimiz geldi. Günlük 100 kişiye dağıtacağız”dedi.

Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, toplam 750 üyelerinin neredeyse yarısının dükkan kapatmak zorunda kaldığını vurgulayarak, “Esnafımız, dükkanlarının kapanmasını tabi ki istemiyor. Bunu aşmak için Belediyemiz’e talepte bulunduk. En az 400 esnafımız için yardım talep ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun, bize bu yardımı gönderdi” diye konuştu.

Erdemli esnafı Büyükşehir’in hizmetlerinden memnun

Yıllardır otomobil sanayiinde boya ustası olarak çalışan esnaf Aziz Koğa, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gıda yardımından yararlandık. Sosyal olarak her türlü hizmetlerinden razıyız” ifadelerine yer verdi.

Yaklaşık 7 yıldır sanayide lastikçi olarak hizmet verdiğini belirten dükkan sahibi Hakan Ulukuş da “Ramazan ayında erzak yardımı yaptığı için Vahap Başkan’a teşekkür ediyoruz. İki tane ihtiyaç sahibi elemanım var, onlara vereceğim” dedi.

Silifke’deki esnafa 1500 koli ulaştırıldı

Büyükşehir Belediyesi, Silifke İlçesi’ndeki esnafa da toplam 1500 gıda kolisi ulaştırdı. Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na 730 adet, Silifke Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’na 447 adet, Silifke Minibüsçüler Esnaf Odası’na 323 adet olmak üzere toplam 1500 adet gıda kolisi yardımında bulunuldu. Gıda kolisi dağıtımına Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke Koordinatörü Ersin Servi, Silifke Esnaf Odası Başkanı Uçal Mavili ile Silifke Minibüsçüler Odası Başkanı Yılmaz Kaya katıldı.