MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SAHİLE SOSYAL MESAFE ÇEMBERİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SAHİLE SOSYAL MESAFE ÇEMBERİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SAHİLE SOSYAL MESAFE ÇEMBERİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sebebiyle kent genelinde aldığı tedbirler ve yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, salgın önlemlerinin aşamalı olarak azaltılmasıyla güzel havaları fırsat bilip sahilleri kullanacak yurttaşlar için sosyal mesafe çemberleri oluşturdu.

Ekipler, çimlere zarar vermeyen doğa dostu boya ile 3 metre çapında, aralarında 2,5 metre olan sosyal mesafeli çemberler çizdi. Büyükşehir ilk olarak Kültürpark’ta başlayan çalışma ile yurttaşları, Mersin’in gözdesi sahillerde gönül rahatlığıyla vakit geçirebilmeleri için sosyal mesafeli çemberlere davet ediyor. Ayrıca sahildeki yürüyüş yoluna çizilen sarı çizgilerle de 2 metrelik sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına dikkat çekildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgının Türkiye’de ortaya çıktığı ilk günlerden itibaren aldığı tedbirler ve yürüttüğü çalışmalarla halk sağlığını koruma adına gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ekipler, salgın önlemlerinin aşamalı olarak azaltılmasıyla güzel havaları fırsat bilip sahilleri kullanacak yurttaşlar için sosyal mesafe çemberleri oluşturdu. Ayrıca sahildeki yürüyüş yoluna çizilen sarı çizgilerle 2 metrelik sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına dikkat çekildi.

Kültürpak’ta oluşturulan sosyal mesafeli çemberler misafirlerini bekliyor

Büyükşehir, Mersin’in en uğrak yeri olan sahillerde bir düzenleme gerçekleştirerek yurttaşların sağlığını korumayı hedefliyor. Koronavirüs önlemleri aşamalı olarak azaltılırken tedbiri elden bırakmayan Büyükşehir, kentin her alanında temiz, güvenilir ve steril koşullar yaratıyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren boya ekibi ilk olarak Babil kavşağından Hilton’a kadar Kültürpark olarak adlandırılan bölgede hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. Çimleri biçilmiş ve kuru alanlarda çalışma gerçekleştiren ekipler, ihtiyaç halinde çalışmayı tekrarlayacak. Büyükşehir, yurttaşları gönül rahatlığıyla vakit geçirebilmeleri için Mersin’in gözdesi sahillerde yer alan sosyal mesafeli çemberlere davet ediyor.

Büyükşehir sosyal mesafeye dikkat çekiyor

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren boya ekibinin sorumlusu Abdülkadir Ucuz, çalışmanın insan sağlığına verilen önemle gerçekleştirildiğini belirterek, “Çalışmalarımız Babil Kavşağı’ndan Hilton’a kadar sosyal mesafeyi korumak için devam ediyor. Yasak kalktıktan sonra sahillere gelecek yurttaşların sağlığını düşündüğümüz için doğaya zarar vermeyen boyalarla boyuyoruz. Çemberlerimizin çapı 3 metrekare, aradaki mesafemiz ise 2,5 metrekare” dedi.